Nieuws 2012


Prettige feestdagen allemaal!

Vroeg, 27-10-2012
De eerste sneeuw is weer gevallen!

Remi, 20-10-2012
Dat de reeën bij ons in de buurt niet zo schuw zijn wisten we al, maar dit jonge reebokje bleek wel érg aanhankelijk. Na een voorzichtige begin kon ik hem uiteindelijk echt uitgebreid aaien en wilde hij met me spelen. We hebben hem Remi genoemd, hij zal nog wel eens terugkomen.


Hij wilde het huis ook wel eens even van binnen bekijken.

Herfst 6-10-2012
Heerlijke herfstkleuren dit jaar in onze achtertuin!

Hermelijn, 25 augustus 2012
Een van onze gasten maakte een paar dagen geleden deze foto aan de rand van onze weilanden. Wij houden het op een Hermelijn maar een Wezel lijkt er erg op. Als iemand hier met zekerheid iets over kan zeggen horen we het graag! Hoe dan ook; het is een leuke aanvulling op de fauna rond onze molen.


Hermelijn of wezel?

Tekencursus, 5 augustus 2012
Als aanvulling op het activiteitenaanbod op en rond onze molen heeft Marja een aantal tekencursussen gegeven. Iedereen was heel erg enthousiast. Deze keer was het thema ‘landschap tekenen’.

Bankjes, 2 augustus 2012
Bij het maken van de nieuwe bankjes naast de rijbak werd de inzet van onze gasten zeer gewaardeerd.


Ontwerp


Productie


Resultaat

BBQ, 20 juli 2012
Het is weer genieten, lekker met z’n allen barbecuen op de binnenplaats!


Smullen!!

Kim, 10 april 1995  –  25 juni 2012
Deze keer heb ik droevig nieuws. Vandaag is onze lieve hond Kim overleden. Ze is 17 jaar oud geworden. Nadat ik haar als éénjarige uit het asiel heb gehaald is ze meer dan 16 jaar een grote vriend van mij geweest. Ik weet zeker dat ze een heel fijn leven heeft gehad en ondanks dat het de laatste tijd steeds moeilijker werd was ze elke keer weer zichtbaar blij met een nieuwe dag. Rust zacht lieverd.


Kim in haar jonge jaren

Zwaluwen 21-6-2102
In onze werkplaats hebben een stel boerenzwaluwen een nestje gebouwd op de verwarmingsbuizen. Vandaag zijn de jonge zwaluwen uitgevlogen (nadat ze de boel grondig hadden ondergepoept). Ze kunnen nog niet zo goed vliegen en krijgen dan ook vliegles op de binnenplaats waar ze de dakgoot als landingsbaan gebruiken. Voordeel daarbij is namelijk dat als de landing mislukt je gewoon veilig in de dakgoot valt.


Zwaluwbaby’s

Facebookpagina 26-5-2012
Voor iedereen die nog meer over onze paarden wil weten en nieuwe foto’s wil zien hebben we nu ook een pagina op facebook.

Springparcours 14-4-2012
Een tijdje geleden hebben we van een kennis een berg oud, halfvergaan hindernismateriaal gekregen. Voor velen misschien niet veel meer waard, maar na een flinke opknapbeurt en een heleboel potten verf, voor ons een prachtig parcours. We hebben de hindernissen in het vlakke weiland voor de molen opgezet, er kan dus veel gesprongen worden deze zomer!


De Muur


Den Hollander


De Piano


Het Spiegelei

Endurance 3-4-2012
Afgelopen weekend hebben Sietske, Petra en Terka meegedaan aan een endurancewedstrijd hier in de buurt. Na bijna een maand prachtig lenteweer (al weer ’s ochtends koffiedrinken in het zonnetje op de binnenplaats) was het net die dag jammer genoeg erg slecht weer. Koud en bijna stormachtig, dus echt afzien. Vooral voor de toeschouwers trouwens, op het paard was het aardig vol te houden. 
Het was erg leuk, ze zijn 6e, 7e en 8e geworden.


Niet erg warm dus…

Kerstpuzzel (vervolg) 7-2-2012
Er zijn toch nog drie winnaars van de kerstpuzzel bijgekomen. Naast de eerdergenoemde mensen hebben ook Anna van Gerven, Barbara Verel en Yvonne Loermans een gratis les of buitenrit gewonnen. Gefliciteerd allemaal!
Dit waren de goede antwoorden:
1. Cilka
2. Luky
3. Adina
4. Frank
5. Rodeo
6. Mr. Black
7. Aïsha
8. Ubajda El-Bakri
9. Noblesa

Houtkachel 22-1-2012
Sinds kort stoken wij het hele hotel op hout, alleen als het héél koud is moet de gasketel ook nog aan. We hebben een grote Atmos houtvergasser gekocht, een enorm efficiente houtkachel die beneden in de kelder staat en is aangesloten op de radiatoren. Het is wel meer werk, per jaar ca. 50 kubieke meter hout zagen, kloven en stapelen (dat is veel). Maar de stookkosten zijn op deze manier ongeveer een derde t.o.v. gas. Bovendien is dit veel beter voor het milieu, voor elke boom die wij verbranden is een nieuwe geplant. CO2 neutraal dus.


Atmos

Kerstpuzzel 1-1-2012
Onze kerstpuzzel bleek moeilijker dan wij dachten. Van alle inzendingen hadden maar twee mensen alle antwoorden goed: gefeliciteerd Mirjam Roenhorst en Petra Vanková!! Jullie hebben een gratis rijles/buitenrit gewonnen.
Omdat we nog drie prijzen te vergeven hebben geven we nu nog niet het goede antwoord maar mag iedereen het gewoon nog eens proberen. Tip: kijk goed naar de foto’s op de pagina ‘onze paarden’. Zet hem op, over een maand de definitieve uitslag (en de goede antwoorden).


Nieuw ronde, nieuwe kansen.