Nieuws 2014

 

22-12-2014 Fijne feestdagen!

 

12-12-2014 Paardenhoofd
Dit paardenhoofd vonden we op de rommelmarkt in Eelde (aanrader trouwens). We hebben het een mooi plekje op de net gestuukte voorgevel gegeven.

 

6-12-2014 Dakgoot
We hebben een dakgoot aan de inloopstal van de paarden gemaakt. Dat scheelt een hoop wateroverlast hopen we. Hier sta ik het laatste stukje te solderen, bij ondergaande zon en een graadje onder nul.


Koud wel…

 

28-11-2014 Folder
We hebben ter promotie 6000 folders laten drukken en verspreiden die in Nederland via ruitersportwinkels en maneges. Wie weet kom je er binnenkort ergens eentje tegen!


Nu nog even versturen….

 

25-10-2014 Voorgevel
De afgelopen weken zijn we druk geweest met het opnieuw stuken en schilderen van de voorgevel. De linker kant hadden we een paar jaar gelden al gedaan omdat die héél slecht was maar de rechter kant en het middenstuk moesten nog. Het zal nu wel weer de nodige jaren meekunnen.


Gevel vóór renovatie


Gevel na renovatie

 

25-9-2014 Hagar
We hebben er een hele leuke pony bij. Het is een kruising tussen een Konik en een Exmoor pony en hij komt uit het wild, maar is inmiddels goed beleerd. Hij is ongeveer net zo groot als Sendy, geschikt voor kinderen dus.


Hagar

 

10-8-2014 Meertje
Bij ons in de buurt is een meertje waar je met de paarden in kan. Best spannend omdat je de bodem niet goed kan zien.


Even afkoelen.


En als je durft zwemmen.

 

3-8-2014 Buitenrit


Mooi……

 

3-8-2014 Schieten
In Tsjechië zijn klein kaliber vuurwapens zonder vergunning toegestaan. Een keer met een echte revolver schieten kan hier dus.

 

31-7-2014 Ringsteek-toernooi


Ringsteken bleek groot succes, volgende week weer!

 

29-7-2014 Moederree
In het bosje naast het weiland voor onze molen woont een ree die een tweeling heeft gekregen. Elke dag komen ze wel een paar keer grazen, een heel leuk gezicht.


Moederree met jongen

 

28-7-2014 Paarden bekappen
Al sinds we in Tsjechië wonen bekapt Sietske al onze paarden zelf. Dit doet ze volgens de methode ‘natuurlijk bekappen’, die afwijkt van de reguliere manier van bekappen. Een belangrijk verschil is dat wij geen hoefijzers gebruiken, wat veel beter voor de hoeven is. Natuurlijk bekappen wordt de laatste tijd ook in Nederland steeds vaker toegepast.


Sietske in actie.

 

25-7-2014 Torenvalk
Gisteren is er een jonge roofvogel uit een nest op de camping gevallen. We denken dat het een torenvalk is maar weten het niet zeker. We hebben al eens eerder een torenvalk opgevoed, daar lijkt hij erg op. Hij hupt wat rond tussen de tenten en kan nog niet vliegen.


Jonge valk


En er wordt natuurlijk weer véél paardgereden!

 

10-7-2014 Liggende paarden
Het komt niet vaak voor dat er zóveel paarden tegelijk gaan liggen!


Even bijkomen…

 

5-7-2014 Zwembad en tafeltennistafel
Zo, het zwembad staat en is gevuld, dus er kan gezwommen worden. Met een diameter van ruim 4,5 meter valt de grootte niet tegen. Door het maken van de schommel was ik zo in de stemming geraakt dat ik nu ook een tafeltennistafel heb gemaakt. Met een paar trespaplaten die ik nog had liggen en wat bomen uit het bos is het een solide geheel geworden, 200 kg. toch zeker!


Tafeltennistafel


Zwembad

 

18-6-2014 Schommels en zwembad
Eindelijk heb ik dan tijd weten te vinden voor het maken van een paar schommels. En we hebben ook net een zwembadje gekocht, behalve in de beek kan er dit jaar dus ook in het zwembad gepoedeld worden!


Het zwembad moeten we nog opzetten maar dit wordt het.

 

6-6-2014 Cowboys
Dit weekend hebben we een groepje cowboys te logeren gehad. Ze kwamen op eigen paarden, kookten hun eigen chili con carne boven het kampvuur en vermaakten zich met activiteiten als goud zoeken, lassowerpen en schietwedstrijdjes. Leuk!


Goud zoeken


Schieten met de Winchester


Even bijkomen.


Slapen in de buitenlucht

 

4-6-2014 Kruimel
We hebben een nieuw hondje…. Nee, niet echt het is gewoon Kruimel die voor het eerst in zijn leven naar een professionele trimmer is geweest. We knipten hem altijd zelf maar dat was er de laatste tijd wat bij ingeschoten. Zijn vacht was nu zo lang geworden en vervilt dat de kapper nog maar één optie zag; alles er af. Niet écht mooi maar het groeit 1,5 cm per maand, naar het schijnt. Hij was erg lief tijdens het knippen, wat bijzonder is omdat hij nogal een piepert is als het om de vachtverzorging gaat.


Kruimel voor…


en Kruimel na, haha!

 

30-4-2014 Lijkt wel zomer!
Prachtige gele kleuren in de natuur en volop zon, heerlijk.


Koolzaad en paardenbloemen


Lunch in het zonnetje.

 

7-3-2014 En de keuken is af!
Zo is het geworden. Het keukenblok is gewoon nieuw maar de tafel en het bankje op de voorgrond hebben we uit een van de kelders van onze watermolen. In zeer slechte staat maar na een flinke opknapbeurt toch nog heel bruikbaar.

 

23-1-2014 Upgrading keuken
Voor onze camping- en hotelgasten hebben we een keuken waar vooral door hotelgasten veel gebruik van wordt gemaakt. Dan hoef je op de dagen dat wij geen maaltijd verzorgen niet altijd uit eten maar kan je gewoon lekker zelf je prakkie maken en bv. op de binnenplaats eten.
Omdat  die keuken wel wat eenvoudig was zijn we hem eens grondig onder handen aan het nemen. Er komt een nieuw keukenblok met twee kookplaten, twee ovens en twee afwasplekken. We hopen dat jullie er nu nog meer plezier van gaan hebben.


Keuken in aanbouw; nieuwe elektra, waterleiding etc.

 

15-1-2014 Sofietje
Sinds ongeveer een week woont Sofietje bij ons; ze is komen aanlopen (Het gebeurt nog al eens dat hier dieren komen aanlopen namelijk) en ze wil niet meer weg. Ze is een enorme knuffel en houdt erg van luieren op de bank maar ze kan gelukkig ook heel goed muizen vangen.


Sofie


Gelukkig Nieuwjaar!