Nieuws 2019

25-12-2019 Prettige feestdagen!

5-10-2019 Drone
Eén van onze gasten heeft een heel leuk filmpje van de molen, de camping en de nieuwe manege gemaakt. Het is hier te bekijken. Bedankt Jan Rein!

21-9-2019 Zinzi
We hebben weer een nieuwe paard (uit Nederland): Zinzi. Een 15 jarige merrie die vroeger wedstrijden heeft gelopen, dus ze kan goed springen en is dressuurmatig ook goed gereden. Ze doet het al heel goed in de kudde en voelt zich helemaal thuis bij ons.

20-9-2019 Prieel
De geiten zijn heel tevreden met hun nieuwe prieel en wij ook, nu hoeven we niet meer elke dag te voeren en gooien ze niet meer de helft van hun hooi uit de ruif op de grond. Want dan lusten ze het dus niet meer.

20-8-2019 Buitenritten
Ook deze zomer zijn er natuurlijk weer héél veel prachtige buitenritten gemaakt. Deze werd begeleid door Evelien en Caja, twee van de vrijwilligers die samen met de andere meiden die geholpen hebben, dit seizoen weer tot een groot succes hebben gemaakt. Bedankt meiden!

1-8-2019 Babette en Juultje
Mag ik u voorstellen, onze nieuwe muizenvangers bij de stal, van links naar rechts: Babette en Juultje. Hier rusten ze even uit van het harde werken…

21-6-2019 Binnen- en buitenbak
De buitenbak is nu ook af en vandaag kon er dus tegelijkertijd les worden gegeven in binnen- en buitenbak, wat een luxe!

15-6-2019 Buitenbak
Na de bouw van de binnenbak zijn we nu ook druk met de nieuwe buitenbak.

10-6-2019 Hooi
Vorig jaar viel de hooiopbrengst erg tegen (door de droogte), daarom is het heel fijn dat we dit jaar weer een normale oogst hebben. En ook nog van bijzonder goede kwaliteit!

5-5-2019 Tinky
We hebben een nieuw paard gekocht, deze keer in Nederland en het is een Tinker merrie van 7 jaar oud. Ze moet natuurlijk nog even wennen maar ze staat al bij de kudde en dat lijkt heel goed te gaan.

3-5-2019 Slapende paarden
Alle paarden die tegelijk liggen in de wei, dat zie je niet vaak!

20-3-2019 Oskar en Lentilka
We hebben twee nieuwe pony’s gekocht. Ze zijn niet zo groot, dus pony’s voor kleinere kinderen maar het zijn echt schatjes. Het zijn broer en zus en ze lijken erg op elkaar dus ze zijn wat moeilijk uit elkaar te houden. We denken dat we Lentilka (dat betekent ‘smartie’ in het Tsjechisch) een roze strikje in haar manen doen om het allemaal wat makkelijker te maken.

19-2-2019 Springmateriaal
We vonden dat we met zo’n mooie bak ook wel eens wat nieuwe springbalken en staanders konden kopen.

10-2-2019 Kantine en zadelkamer
Het kantinegebouw begint ook ergens op te lijken, de buitenkant is zo goed als klaar. Binnen zijn we nog aan het klussen maar de bar is al af.