Nieuws 2020

11-10-2020 Herfst27-7-2020 Plezier
Ondanks alle coronaperikelen gaan wij en onze gasten gewoon door met plezier maken! Er wordt ook weer veel buitengereden dit jaar.


16-7-2020 Omleiding
Vanaf vandaag tot eind augustus is de weg van Sádek naar Policka afgesloten omdat er nieuw asfalt komt. Wanneer je vanaf het noorden naar ons toe komt is het daarom handig om al in Borová af te slaan naar Sádek (die weg is trouwens ook niet al te best omdat daar ook riolering wordt aangelegd, maar hij is wel open).

Wanneer je uit het zuiden komt verandert er niets. Als je van Policka naar Sádek wil (of andersom) kan je het beste via Korouhev rijden, als volgt:

1-7-2020 Raffles
We hebben weer een nieuwe paard, Raffles, en ja, alweer uit Nederland! Het is al een wat oudere dame, maar nog superfit en in alle opzichten een aanwinst. In het begin moest ze wat wennen aan de heuvels hier maar nu gaat het heel goed.

28-6-2020 Bloemenhelling
Vorig jaar had ik de helling achter de manege ingezaaid met allerlei bloemenmengsels maar daar was niet veel van opgekomen. Dit jaar, mede door de overdaad aan regen deze maand, is het een prachtige bloemenzee geworden!

24-6-2020 Camping
In het hotel is bijna geen plek meer maar op de camping is het dit jaar erg rustig. Wil je dus nog last minute boeken dan kan dat goed!

22-6-2020 België ook vrijgegeven!
Al weer goed nieuws, Belgen zijn vanaf vandaag ook weer gewoon welkom in Tsjechië zonder coronatest of andere restricties. Dit betekent dat iedereen die geboekt heeft voor deze zomer gewoon kan komen (behalve als je je ziek voelt, dan natuurlijk niet).  Wij zijn al weer druk bezig met alle voorbereidingen, zo is er bijvoorbeeld een nieuw zwembad dat twee keer zo groot is als het oude. We hebben er echt zin in! Tot gauw!

20-6-2020 Regels vanaf 1 juli
Zoals de plannen nu zijn, is er vanaf 1 juli niets meer waar je rekening mee moet houden in Tsjechië i.v.m. het Coronavirus. Mondkapjes zijn dan niet meer verplicht, er is geen afstandsregel, restaurants etc. zijn gewoon open en campingsanitair etc. kan ook normaal gebruikt worden. Bijeenkomsten tot 500 personen zijn toegestaan.
Onderweg in Duitsland zijn waarschijnlijk mondkapjes nog wel verplicht in benzinestations, neem die dus wel mee. WC’s zijn gewoon open bij benzinestations.

13-6-2020 Goed nieuws voor Nederlanders!
Gisteren zijn de nieuwe regels bekend gemaakt zoals die vanaf maandag 15 juni in gaan. De status van Nederland is verandert van geel naar groen, veilig dus. Dit betekent dat alle Nederlandse gasten deze zomer gewoon zonder coronatest welkom zijn in Tsjechië. Helaas geldt dit nog niet voor België, maar we hebben er alle vertrouwen in dat ook de Belgen binnenkort weer zonder test het land in kunnen.

 

3-6-2020 Corona-regels vanaf 15 juni
De Tsjechische regering heeft bekend gemaakt wat de regels zijn voor buitenlanders die op vakantie willen komen in Tsjechië vanaf 15 juni. Er is voor alle landen in Europa bepaald of ze in de categorie groen (veilig), oranje (dubieus) of rood (gevaarlijk) vallen en dat is in een online kaart gevisualiseerd. De kaart is niet een statisch gegeven, als de situatie in een land verandert kan de status van dat land mee veranderen. Op dit moment is Nederland oranje, zoals te zien op het plaatje hieronder, dat is dus de situatie op 3 juni.
Wanneer een land groen is kan je gewoon op vakantie komen bij ons zonder restricties. Wanneer een land rood is mag je Tsjechië niet in. Wanneer een land oranje is mag je Tsjechië wel in maar alleen als je het officiële formulier hebt laten ondertekenen door een arts dat je een coronatest hebt ondergaan en je geen Covid-19 hebt (de test mag niet ouder dan 4 dagen zijn). Uiteraard hopen wij dat Nederland en België snel groen zullen worden en als de cijfers van de Coronagevallen zo blijven dalen als ze doen dan verwachten wij dat dat ook inderdaad zal gebeuren.

16-3-2020 Corona
Ook wij hebben hier natuurlijk te maken met de gevolgen van de Corona-besmettingen en de manege en het hotel zijn dan ook gesloten, in ieder geval voor de komende twee weken. Voor de paarden betekent dat dat ze vakantie hebben, dus die hebben er geen moeite mee. Zeker niet omdat de natuur dit jaar zo vroeg is dat we ze vanmorgen in een nieuw weiland hebben gezet waar al wat gras aan het groeien is!

 

14-2-2020 Zomerfoto’s
Weliswaar zitten we nog midden in de winter (die trouwens niet zo veel voorstelt dit jaar), maar ik ga jullie toch wat foto’s van afgelopen zomer laten zien. We kregen namelijk net een aantal mooie foto’s opgestuurd van een van onze gasten van afgelopen zomer. Dus om alvast een beetje in de stemming te komen voor over een paar maanden. Bedankt Jan Rein!

Vanuit de lucht.

Gezellig!

De binnenplaats met druif en hortensia’s.

Les in de buitenbak.

Kamperen op het tentenveld,

of in de achtertuin!

Tot gauw!