Gastenboek

Dit gastenboek bevat de reacties van onze gasten zoals zij die aan het einde van hun verblijf hebben opgeschreven in ons (papieren) gastenboek in de watermolen. U kunt ons ook een email met reacties en/of foto’s sturen.

 • 7 augustus 2022

  Beste Marja, Sietske en Edo,
  Heel hartelijk dank voor de mooie, gastvrije en relaxte dagen die we bij jullie hebben mogen doorbrengen. Top hoe jullie dit hebben opgebouwd en met hart en ziel werken om ons een onvergetelijke ervaring te geven. De paardrijlessen en buitenritten waren van zeer hoge kwaliteit. Fijn dat het welzijn van de paarden bij jullie voorop staat!! We komen zeker nog een keertje terug om van jullie ‘paleisje’ te genieten.
  Liefs Nynke, Sjoerd, Arthur & Jolanda

 • 23 juni 2022

  De eerste dagen waren we hier samen met mijn dochter Meike, haar man en haar twee kinderen (Anne, 5 jaar en Alexander, 2 jaar). Meike en Anne hebben gereden en Alexander heeft een paar rondjes op Lentilka gemaakt. Anne vond dat ze (bijna) alles al zelf kon en dacht dat ze ook al wel les kon geven. Het waren vrolijke dagen. We hebben in de tuin gepicknickt.
  Sabine en ik zijn nog een dag of drie hier gebleven om bij te komen (en af te kicken). Heerlijke wandelingen gemaakt en gekookt hier in de keuken. Het was weer geweldig hier. Alles is hier verzorgd en met liefde en aandacht gedaan. Eind juni is een heel mooie tijd voor alles wat bloeit en groeit. De planten op de binnenplaats en rond het gebouw staan er prachtig bij; een lust voor het oog. Sietske en Edo, bedankt voor jullie goede, voortreffelijke zorgen en hopelijk tot ziens.
  Hans en Sabine, Groningen

 • 7 mei 2022

  Hoi Edo, Sietske en Marja,
  We hebben hier weer een heerlijke vakantie gehad! Na ongeveer 5 keer verzetten, zijn we hier dan toch. De aanhouder wint zullen we maar zeggen.
  Noor en Karlijn hadden veel plezier met rijden op Cilka en Adina. Twee keer buitenrit, twee keer springen; helemaal top!
  Groetjes,
  Rogier, Rianne, Noor en Karlijn

 • 5 mei 2022

  Beste Edo & Sietske,
  We hebben heerlijke dagen gehad in jullie mlýn! Wat een fijne plek om hier te zijn!
  Na 8 jaar weer eens terug naar Sádek om onze oude mlýn op te zoeken… Bedankt voor de goede zorgen, lekkere ontbijtjes en leuke gesprekken.
  Groetjes,
  Mardjantie, Eeltsje, Fardau & Wessel

 • 21 oktober 2021

  Beste Edo en Sietske,
  Bedankt voor weer een fantastisch verblijf in de oude watermolen. Ondanks het naseizoen hebben we ons zeer welkom gevoeld. Het weer was prachtig en wat een mooie herfstkleuren hier!
  Sietske wat een fijne combinatie van leren en plezier maken heb je in je lessen.
  Heel erg bedankt en tot ziens! Marijke en Brechtje

 • 1 september 2021

  Beste Edo en Sietske,
  Bij toeval bij jullie terecht gekomen. En wat een belevenis! We bleven maar rondkijken in jullie huis en op jullie grond.
  Top om van jullie zoveel info te hebben gekregen over de opbouw van jullie ‘paradijs’. Ik zal jullie adres delen met heel veel foto’s op mijn account en wellicht komen we nog een keer met het campertje in Tsjechië en zullen jullie dan zeker weer bezoeken.
  Bedankt voor jullie gastvrije ontvangst. Het gaat jullie goed. Liefs, Theo & Mieke
  Instagram: taramisuetravels

 • 20 augustus 2021

  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Dankjewel voor de megaleuke vakantie, paardrijlessen en buitenritten. We hebben weer super veel geleerd en genoten. Marja bedankt voor de lekkere taarten en het pottenbakken. Hopelijk tot volgend jaar!
  Groetjes, Famke en Amber

 • 20 augustus 2021

  Het was weer fantastisch! Veel gereden, veel geleerd en vooral ook veel gelachen….
  Jullie zijn de beste 🙂
  xxx Fer, Wendy, Maren en Norah

 • 3 augustus 2020

  Na een week volop zon, is het gisteren en vandaag koud en nat! Onze tent begint ook nat te worden en daarom zijn we nu lekker hierboven bij de open haard de warmte komen opzoeken. Het is hier heerlijk! Jullie gastvrijheid en mooie locatie maken het verblijf hier aangenaam. Ik heb hier paard leren rijden op Melánie, het is erg fijn om dit hier te doen. Foxy (hondje) voelt zich hier ook fijn.
  Het eten bij jullie aan tafel is iedere keer weer heerlijk en gezellig, erg fijn dat jullie dit doen. Zo leer je de gasten van het hotel beter kennen en wordt het verblijf alleen maar prettiger.
  We hopen dat na twee dagen volop regen de zon weer gaat schijnen en dat we alles weer droog inpakken. Wij zijn van plan hier zeker nog een keer terug te komen. En niet vergeten het leuke pottenbakken bij Marja, doet ze heel leuk, net als de lekkere taarten die we na het avondeten krijgen!
  Robin, Nida, Foxy en Robert (Hoorn)

 • 21 juni 2020

  Het was weer heerlijk, en zo goed verzorgd! Anne (3 jaar) is helemaal fan van Sietske en wil z.s.m. weer paardrijden. Aïsha is een ster! We komen graag gauw weer.
  Angus, Meike, Anne & Alexander

 • 7 oktober 2019

  Ons tweede verblijf op Lidmiluv mlýn is ons ongeveer zo goed – op z’n minst zo goed – bevallen als het eerste. Het weer zat ons niet mee – het was te koud om onderweg op de wandeling ergens te gaan zitten om een boterhammetje te eten. Maar de wandelingen waren weer prachtig!
  Edo heeft ons de spannende verhalen verteld over de beginperiode van het hotel annex manege tijdens rondleidingen door het gebouw en uiteraard over de bouw van de nieuwe overkapping van de ‘bak’, ook hier met een uitgebreide rondleiding. Heel veel dank voor jullie gastvrijheid en goede zorgen. Hopelijk tot een volgende keer.
  Sabine & Hans

 • 15 september 2019

  Díky, bylo to tu super!!
  Tom + Jana + Kuba

 • 13 september 2019

  Wat een leuke verrassing! Uit in ‘eigen’ land, want we wonen de helft van het jaar in Tsjechië (in de Cesky raj). Dit gebied kenden we nog niet zo goed, dus zochten we een pension, of zoiets, in deze buurt, waar we ook onze hondjes mee konden nemen. Met Edo gemaild en we konden hier voor een paar dagen terecht. Wat ziet het er prachtig uit! En wat een huiselijke gastvrijheid! We hebben genoten van de omgeving, maar vooral ook van ons verblijf in Lidmiluv Mlýn.
  Hartelijke groet, Gerda & Gertjan

 • 1 september 2019

  Beste Edo, Sietske, Marja en Evelien en Caja,
  Wederom hartelijk dank voor de/jullie gezelligheid, in jullie nog immer prachtige watermolen. Het ziet er nog steeds tip-top uit dankzij jullie enorme inspanning (of ontspanning). De tuin wordt elke keer mooier. Aan alles is en wordt nog steeds gedacht. Marja, dank voor het pottenbakken.
  Liefs, Manna, Eva, Hajo, Diede (en Rudi)

 • 24 augustus 2019

  Beste Sietske en Edo,
  Dankjewel voor deze superleuke en leerzame vakantie! Ik heb genoten van de buitenritten en lessen en springlessen! We vonden het allemaal heel erg leuk, deze vakantie vergeten we nooit meer!
  Bedankt, xx Elise, Sophie en Julia en Joël
  Alleen jammer dat we niet langer kunnen blijven.

 • 17 augustus 2019

  Voor Sietske, Edo, Lisa, Evelien en Marjolein, Marja.
  Dankjewel voor de leuke vakantie!! Nel

 • 9 augustus 2019

  Edo, Sietske + crew,
  Soms is één woord genoeg om een week te beschrijven: TOP!
  Groetjes, Iris, Ard, Jette, Björn

 • 4 augustus 2019

  Lieve  allemaal,
  Bedankt voor de fijne tijd hier! Heerlijk genoten van al het paardrijden & relaxen.
  Groetjes, Hester, Elodie en Madelon

  P.S. Tinky was echt super lief net als alle paarden hier, ze stralen echt rust uit!!

 • 15 juli 2019

  Sietske, Edo, Marja,
  Jullie hebben een geweldige toko neergezet. Sfeervol, mooi, gezellig, informeel en professioneel. Het was fijn hier vakantie te houden. Wie weet tot ziens. Hartelijke groet,
  PeMaNoCa’s

 • 7 juni 2019

  Beste mensen van Lidmiluv mlýn!
  Wat is het hier een paradijselijke plek! We hebben genoten van jullie vriendelijkheid en de mooie verzorgde omgeving. Een plek dus om naar terug te keren voor een volgend familiebezoek! Dus: dekuji en nashledanou. Hartelijke groet,
  Charlotte en familie

  Vanuit Amsterdam én Salland naar Sádek; een mooi avontuur. Hier is nog oprechte stilte; een onbetaalbaar goed. Hier is het gekkenhuis dat massatoerisme heet nog niet doorgedrongen. Hier is men niet opgefokt maar relaxed. Al hebben we de schoonheid der ijsvogel niet mogen aanschouwen; er is meer dan genoeg ter compensatie. Wij zullen dan ook zeker dit KUUROORD aanbevelen bij onze vrienden. Hartelijk dank en wellicht tot ziens!
  Herman (Olst, Amsterdam)

  Heel erg bedankt voor de gastvrijheid en ontspannen verwelkoming. Wat een prachtige plek. Het is te zien dat er veel aandacht en zorg in zit. We hebben heel erg genoten en geproefd van het Tsjechische platteland. Heel erg bedankt en wellicht tot de volgende keer.
  Thomas

  Veel dank voor de gastvrijheid en goede zorgen. Het is hier prachtig! Hartelijke groet,
  Marthe

 • 4 mei 2019

  Lieve Sietske, Edo, Noortje, Jill, Rianne en Marja,
  Het was weer een geweldige week. Peter heeft op Frank en Fiona gereden en hij hoopt dat het snel beter zal gaan met Frank (wij; Juna en Marinke trouwens ook). Verder vindt hij dat Fiona een flatgebouw is.
  Marinke heeft op Adina en Ravenna gereden en ze vond dat het veel beter ging dan vorig jaar.
  Juna heeft op Cilka, Sendy, Ravenna, Hagar en Adina gereden. Ze vond het vooral spannend op Sendy, maar het springen op de laatste dag ging heel goed.
  Alles was weer heel goed geregeld en het was ook gezellig met de andere families.
  Liefs Peter, Marinke en Juna

 • 4 mei 2019

  Lieve Sietske, Edo en natuurlijk Noortje,
  We hebben weer genoten; lekker gereden, veel buiten geweest en ook gezellig gegeten met z’n allen. Noor heeft een kunstwerk gemaakt bij Marja. Superleuk! Nu schrijft Noor verder:

  Lieve Edo, Sietske en Noortje,
  Het was weer een supervakantie. Ik kon helaas niet zo vaak op Lucky rijden want hij had (nu nog steeds) last van zijn been. Ik heb met nieuwe pony’s kennisgemaakt waaronder Sendy. Sendy vond ik erg leuk vooral die snelle galop was super. The end.

 • 4 mei 2019

  Edo & Sietske,
  Bedankt voor de leuke week. Veel geluk met Henkie. Dat het maar een leuke cross pony mag worden.
  Tot de volgende keer. Rianne en Jill

 • 4 mei 2019

  Super! Wat een heerlijke week weer! Wij en de meiden hebben enorm genoten. Fijne lessen en veel geleerd. Heerlijk gegeten en leuke gesprekken!
  Bedankt allemaal, liefs Boy, Mirre, Joosje, Lotty en Voske

  P.S. en het pottenbakken was ook top! 🙂

 • 2 mei 2019

  Lieve Sietske, Edo en meiden,
  Wat hebben wij als echte koudbloed boshobbelaars een leuke week gehad. Wat was het out of the box paardrijden en wat was dat goed voor ons. Ook ’t stukje terug naar de basis. Dank je wel daarvoor Sietske en ook in het vertrouwen dat je ons kon geven. Met een mooie weekafsluiter.
  Edo, dank je wel voor het all-inclusive-gevoel. We zijn erg verwend, paardrijden, eten, dutje, paardrijden, etc. etc. Ook het eten met jullie en de meiden gezellig!
  Heel veel groetjes, Carolien, Vivian, Isabel, Anoek en Melle.

  P.S. Ik lus da nooit is nie ’t enigste woord/zinnetje dat jullie nog gaan leren. Voor Noortje weg is praten jullie lekker Brabants!

 • 28 april 2019

  Beste Marja, Edo, Sietske en Noortje,
  We wisten niet wat we moesten verwachten toen we naar dit paradijsje onderweg waren. Aangekomen viel de hartelijkheid, eenvoud en laagdrempeligheid als een warme deken om ons heen. De tijd is omgevlogen. We hebben gereden, genoten, gebbq’t met verse forel uit de beek! Misschien tot volgend jaar, zet hem op voor de toekomst! Het was voor ons de beste vakantie ooit.
  Groetjes van de Rademakertjes uit Hardenberg.

  Beste Edo, Sietske, Marja en Noortje,
  Ik heb een hele leuke week gehad. Ik heb fijn gereden op Adina, Hagar en Lucky. Ik heb me erg vermaakt en ik heb veel geleerd en het was super gezellig en er stond altijd om 8 uur het ontbijt klaar. Hopelijk tot volgend jaar.
  xxx Esther uit Hardenberg

  Beste Edo, Sietske, Noortje en Marja,
  Ik heb het heeeel erg leuk gehad. Ik vond de buitenrit het leukst. Hagar was ook niet lastig. Misschien tot volgend jaar.
  xxx Jolien

 • 22 februari 2019

  Bedankt Sietske, Edo en Marja voor deze geweldige week in de “wintervakantie”. Voor het eerst paardrijden is me heel goed bevallen, fijn dat je zo ontspannen en natuurlijk kunt begeleiden Sietske! Jullie hielden fijn onze kachel steeds aan, lekker warm.
  Pottenbakken met Marja heel gezellig en alles heel gebleven. Echt deze vakantie was 1 van de meest relaxte ooit. Dank daarvoor!
  Succes met het afmaken van de kantine en tribune Edo, vast heb je daarna weer een volgend project 🙂
  Tot een volgende keer, Hido (en Marleen)

  Marleen hier, heel erg bedankt voor deze superleuke vakantie. Ik verwachtte al dat het leuk zou zijn maar jullie hebben de verwachtingen zeker overtroffen. Jammer genoeg kunnen we onze vlucht niet verplaatsen.
  Dankjewel voor het paardrijden en alle andere leuke dingen. Hopelijk tot snel 🙂

 • 11 augustus 2018

  Beste Edo, Sietske, Marit, Jessi en Marja,
  Wat een heerlijke tijd hebben we bij jullie gehad. Het was TOP! De locatie, de gastvrijheid, de paarden/pony’s, de lessen en de gezelligheid met jullie en de andere gasten was erg goed. En alles wat jullie doen om het iedereen naar de zin te maken, zoals het gezellig samen eten (en het eten was heerlijk en zo uitgebreid, vooral de lekkernijen van Marja). Zo’n gemoedelijke en prettige sfeer, het voelde als “thuis”. We hebben heel erg genoten en veel plezier gehad. Het paardrijden was heerlijk en de lessen waren heel goed en voor elk niveau.

  Kortom, we komen zeker bij jullie terug!

  Groetjes van Marcel, Corinne, Cynthia & Sybren

 • 4 augustus 2018

  Wat was het fijn om hier te zijn, wij als enige Belgen tussen al die Nederlanders, het was top! Bedankt voor de gezelligheid, goede eten, goede service, meer moet dat niet zijn.
  Groetjes, Magda en Raymond

 • 31 juli 2018

  Bedankt voor de hele leuke tijd! Veel goede contacten, veel toffe lessen en ritten, lekker eten. Wat kan je nog meer wensen? Top en tot nog eens!
  Groetjes, Toon en Angeliek

 • 22 juli 2018

  Lieve Edo en Sietske en Jessi en Marit,
  Ik vond het heel erg leuk. Ik vond het eten lekker en de pony’s waren heel erg lief maar vooral was Luky de liefste met Hagar. Ik vond het springen het leukst. Maar de buitenrit vond ik ook heel leuk. Heel veel kusjes van Julia en Sanne.

  Bedankt voor de superleuke en gezellige week. Ik vond de buitenritten prachtig en de lessen echt heel erg leerzaam en een eye-opener! We gaan jullie missen en natuurlijk ook alle paarden en pony’s. Liefs Sanne

 • 21 juli 2018

  Lieve Edo en Sietske, Jessi en Marit,
  Ik heb heel erg genoten van deze leuke week, ik vind het jammer dat ik vandaag weer weg moet. Ik heb veel geleerd en ik hoop dat ik later veel kan bereiken met paardrijden. Ik ga jullie missen!! Ook de geitjes. Groetjes Voske.

 • 21 juli 2018

  Wat een heerlijke week! Wat hebben we genoten. De meiden hebben veel bijgeleerd, en het springen was geweldig. Complimenten voor het hele team. Het eten en de gastvrijheid zijn fantastisch. Alles super verzorgd! Onze kamers waren heerlijk, een zitje bij het zwembad zou fijn zijn 🙂 . Edo, je bent een geweldige verhalen verteller, erg leuk! Kortom, te veel om op te noemen. Wij gaan verder en wie weet tot ziens. Lieve groetjes, Boy, lotty, Mirre, Voske en Joosje xxx.

 • 27 mei 2018

  Kort maar krachtig!
  Het was hier heerlijk vertoeven! Wat een mooie plek, we komen zeker terug. Dit keer gingen onze zoons fietsen, volgende keer gaan wij lekker fietsen en wandelen. Bedankt voor de gastvrijheid, op deze prachtige plek. Veel groeten uit Noord-Holland (Krommenie). Femke, Tjeerd en Anita.

 • 11 mei 2018

  Hoi! Vorig jaar hebben we geschreven dat we terug wilden komen met paardrijvriendinnen, en dat is gelukt! Marinke reed (natuurlijk) weer op Adina, Peter op Ravenna en Juna (ik dus) heb op heel veel (dat is overdreven) pony’s gereden: Sendy, Aisha, Cilka en Adina. Helaas kon ik deze keer niet op Miky rijden, maar ik heb hem gezien en alleen dat is natuurlijk al super! We hebben ook nog met z’n allen een buitenrit gemaakt, en ook dat was geweldig, ondanks de val van Karlijn :). Het was verder gewoon, net als vorig jaar een topvakantie! Bedankt, Marit, Edo en Sietske, voor nóg een geweldige vakantie!
  PS: Ik hoop dat we volgend jaar weer komen!

  Hoi, ik ben Noor, ik ben 9 jaar en ik had een topvakantie! Eerst gingen we rijden, ik reed op Hagar, een lieve knuffel pony voor mij, alleen hij trok het zadel naar voren en toen ging ik op Luky, hij was een scheetje (heel lief) kortom we hadden een supervakantie.

  Ik heb deze week een topweek gehad! Elke dag paardrijden. Ik heb elke dag op Hagar gereden, hij was zo lief! Ook heb ik 2x een buitenrit gemaakt. De 1e keer was met Noor en Juna en de 2e keer met Noor, Juna, mijn ouders en Juna’s ouders. Bij de 2e ben ik er ook afgevallen omdat het zadel naar voren schoot en Hagar met zijn hoofd naar beneden ging om te eten :). Ook heb ik 2x zonder zadel gereden! Kortom geweldige week!! Bedankt, we komen zeker nog eens terug!! Karlijn.

 • 7 mei 2018

  Het was alweer (voor de 4e x) een geweldige vakantie! Marit, Edo en Sietske, het was geweldig! Gelukkig komen we snel weer.
  Groetjes, Noortje, Suzanne, Imme, Lisa xxxxxx

 • 20 augustus 2018

  Lieve Sietske, Edo, Marja en Marit (en Daisy),
  Ik ben er eigenlijk een beetje stil van……. Niet eerder ben ik zo tot rust gekomen tijdens een vakantie, terwijl het toch best wel wat inspanning van mij vroeg. De lessen en het grondwerk waren behoorlijk pittig, maar zóóóóó leerzaam. Alle info die jullie vertelden vond ik interessant en maakt mij nog nieuwsgieriger naar het gedrag van paarden en het rijden met losse teugel. Helemaal omdat het zo zichtbaar bij de paarden is wanneer je op die manier rijdt. Ik ben er nog lang niet en heb nog veel (heel veel) te leren in alles wat met paarden te maken heeft. Maar deze week heeft me een super boost aan energie opgeleverd, nieuwe inzichten en zelfvertrouwen.
  Bedankt voor deze fantastische week en bovenal jullie gastvrijheid, gezelligheid en leuke en lekkere maaltijden samen.
  Liefs Naomi.

  P.S. Lieve Marit,
  Zonder jou had ik niet van deze fantastische plek geweten. Waar een avondje dansen wel niet goed voor is! Ik begrijp ook helemaal waarom je hier al jaren met veel liefde en plezier naar toe gaat. Dank je voor de gezellige, ontspannen en leuke buitenritten samen. Ik heb genoten van alle mooie vergezichten, leuke kruip door sluip door bossen en onze leuke gesprekken. Ik wens je nog heel veel mooie maanden hier toe met Daisy, Zinzi, Edo, Sietske, Marja, alle paarden en alle gasten. Liefs Naomi.

  27 augustus 2017
  Lieve Sietske, Edo, Marja en alle paarden,
  Het was hier een superleuke vakantie. We hebben heerlijk paard gereden (zelfs degenen die het niet konden). We vinden het hotel heel erg mooi. Onze lievelingsponys zijn nu: Frank, Adina en Miky (ook al is hij – helaas – niet van jullie). Wij hopen een keer terug te komen met een paar paardrijvriendinnen van Juna. De leukste ervaring van Peter was: drafbalkjes!! Yihaa! Die van Marinke was: zelf het halster om doen en hoefjes krabben. Juna’s leukste ervaring was: het galopperen tijdens de buitenrit en Miky terugrijden zonder zadel naar de wei!

  Groetjes en bedankt voor alles! We hopen jullie snel weer te zien. Peter, Marinke en Juna

  PS. Doe de groeten aan Frank, Adina en Miky.

  12 augustus 2017
  Een super leuke vakantie, dat was dit! Wij hebben enorm genoten van de dagen dat we hier waren. De paardrijlessen waren erg leuk en fijn omdat je heel erg losgelaten wordt en zelf kan proberen en er anders snel hulp is die erg goed is! Ook is er hier veel gastvrijheid en is iedereen erg enthousiast. Het eten is lekker en met alle vegetariërs en allergieën wordt rekening gehouden. Het was een topvakantie en een echte aanrader! Heel erg bedankt voor deze topweek! Groetjes Leanne & Larah

  Wat een leuke vakantie heb ik bij jullie meegemaakt met de paarden ondanks het onweer was het toch nog vet leuk. xx van Lisha

  Het Lidmiluv mlýn ABC
  A = van aandacht, dat krijg je hier heel veel
  B = van binnenplaats, een heerlijke plek
  C = van compleet, dat was deze vakantie
  D = van douchen, wat was die heerlijk
  E = van Edo!!! Super!!!
  F = van fantastisch, zo ervaren wij dit
  G = van gezamenlijke maaltijden, heerlijk
  H = van hagelstenen, die hebben we gezien
  I = van initiatief, daar zitten jullie vol van
  J = van Jose!! Prima, betrokken hulp
  K = van kampvuur, magie voor de kids
  L = van luieren, dat kun je hier ook goed
  M = van Marja!!! Taarten en verzorging
  N = van noodweer, dat hebben we meegemaakt
  O = van onweer, dat hoorde hier bij
  P = van….PAARDRIJDEN!!!
  Q = van … deze letter slaan we over
  R = van relaxen, dat hebben we gedaan
  S = van Sietske!!! Topperdetop!!!
  T =  van teugels (voor de kids de teugels los)
  U = van uitstapjes, hier ook veel gedaan
  W = van het watertje dat zo prachtig stroomt
  X = van XXX knuffels van ons 7
  Y = ?? ach van ons gezin, Wolter, Ilse, Leanne, Larah, Lisha, Emre en Lana
  Z = van zwemmen, heerlijk een plons op een warme dag

  Dit was ons ABC en we nemen een super ervaring mee!!!

  Moeders tevreden, kinderen tevreden, dus vaders tevreden!! Een supervakantie, bedankt voor de gastvrijheid. Vaders.

  Lieve Mr. Black, super op jou gereden. Lana

  12 augustus 2017
  Heel erg bedankt voor de super leuke week in het hotel en het lekkere eten. Hopelijk zien we jullie over een paar jaar weer. En natuurlijk bedankt Sietske en Jose voor de super leuke paardrijdlessen. Maaike.

  Na twee jaar op de camping gestaan te hebben, zijn we dit keer een weekje in het hotel geweest. Wat een super service. Echter de nachten waren wel spannend i.v.m. het heftige onweer! Sietske, Edo, Jose en Marja, heel erg bedankt voor de top service! Groetjes Marco & Janet.

  10 augustus 2017
  Het was hier weer een super leuke vakantie! We komen zeker terug! Over een paar jaar komen wij hier ook helpen! xxx Marise en Nienke

  Ieder zijn eigen ros
  Geweldig hoe mijn dochters hier paard kunnen rijden! Voor mij als fietser is het hier ook prachtig. Veel uitdagende klimmetjes voor mijn carbon ros, door prachtige natuur. Vrijwel niets is vlak. De hoogtes gaan van 380 m. tot maximaal 740 m., racefiets of MTB, het kan hier allebei. Ik heb hier nu drie vakanties gefietst en het wordt alleen maar leuker. De gastvrijheid van Sietske & Edo en Marja draagt nog heel veel bij aan het plezier dat we hier beleven. Net zo als het prachtige gebouw en het terrein, de rust, het eten en de verder mogelijkheden (wandelen, pottenbakken, wild spotten enz.). In topconditie vertrekken we weer naar huis. Sietske/Edo/Marja, bedankt voor weer een heerlijke vakantie! Gerrit Jan en natuurlijk Angelique, Nienke en Lonneke.

  10 augustus 2017
  Beste Sietske, Edo en Marja en zeker ook José, Wij hebben genoten, maar ook zeer veel geleerd! Ninon is verknocht aan jullie locatie, liefde voor dieren en alles wat daar bij hoort! Ze wil eigenlijk niet meer weg. Aimeé heeft op haar manier ook zeker genoten. Bedankt! Mijn man heeft genoten van de manier waarop Sietske alles uitlegt en hoe ze de les en zeker ONS aanpakt. Hij is erg enthousiast geworden voor het paardrijden. Alles te danken aan Sietske! Edo: bedankt voor een heerlijke nachtrust…haha! Ik denk dat ik wel zeker mag zeggen dat wij een pittig gezinnetje zijn wat betreft lesgeven…hahaha. Maar wat hebben we genoten! En veel geleerd! Petje af voor jullie, zo vol trots, geduld en behulpzaamheid. Wij zullen zeker terugkomen!!! Ik ga vooral niet op Zoover zetten hoe geweldig het hier is….want dan is het veel te snel vol. Dan hebben we dadelijk zelf geen plek meer om te reserveren, whahahahaha. Jullie verdienen een 10+!! Super bedankt!! Groetjes familie Jamin.

  Ik vind het hier super leuk! Ik ben ook blij dat er dieren zijn en dat ik jullie kan helpen met het verzorgen van de geitjes en de paarden! Als jullie koken vind ik het altijd super gezellig en alles wat jullie maken vind ik wel lekker! Ik hou me hier altijd bezig. Ik wil hier volgend jaar zeker terugkomen! Groetjes Ninon

  10 augustus 2017
  Lieve Sietske en Edo.
  Wat hebben wij een geweldige vakantie gehad!
  Super accommodatie, geweldig eten en gezelligheid zijn de eerste woorden die mij te binnen schieten.
  10 met een griffel verdienen jullie!

  Lieve Sietske;
  Er zijn heel veel lesgevers die van jou kunnen leren! Wat een liefde heb jij voor je vak en je dieren.
  Wij hebben genoten en veel geleerd! En dat is zelfs nog een “understatement ” bedankt voor de geweldigste vakantie die we tot nu toe hebben gehad!

  Tot volgend jaar! Groetjes Raoul, Rebecca, Ninon en Aimee Jamin.

  5 augustus 2017
  Lieve Sietske, Edo en Marja, wat hebben jullie hier iets moois van gemaakt!! We hebben erg genoten deze week en zijn zeker van plan terug te komen. Lieve groetjes van Karin, Michael, Larissa en Lorenzo

  31 juli 2017
  Na 10 nachten gaan we weer naar huis via Praag. Jammer! We hadden het erg fijn. Jullie zijn gastvrij en je voelt je direct thuis. Paardrijden was top. Gaaf om te zien hoe iedereen wel of zonder ervaring voor hun kind wil leren paardrijden. Dat kan hier zomaar en dat is toch geweldig. Eten was prima + al je info over de omgeving prachtig genummerd en alles zo keurig in orde. Top locatie! Tot ziens (dit is geen afscheid) we komen zeker terug. Jeroen, Ellen, Sophie, Lucien

  30 juli 2017
  Thuis in Nederland super burned out. Hier weer wat energie opgedaan en weer wat in evenwicht. Voelt goed om hier te zijn. Net als de vorige keer overal van genoten. Er kan een hoop en niets moet. Rust en ruimte en een hoop gezelligheid wat je kunt opzoeken als je dat wilt. Ik ga de paarden en het hier zijn ontzettend missen! Dus tot de volgende keer! Bedankt voor alles. A.P.

  29 july 2017
  Thank you for a beautiful weekend. Everything was as perfect as expected. Katka & Bogdan

  29 juli 2017
  Soms kom je mensen tegen waarvan je direct weet: dat zijn lieve mensen. Dus, lieve Sietske, Edo en Marja. Alle cliché’s gaan op: de tijd vloog, het is hier prachtig enz. Het ís hier prachtig, ik bedoel jullie stulpje natuurlijk. De week vloog voorbij en elke dag gaf een gevoel van blijdschap. Jullie stralen zoveel positiviteit af, dat werkt aanstekelijk. De manier waarop Sietske de lessen geeft vond ik – kijker – zo leerzaam. Dan niet alleen het paardrijden maar de manier waarop. Edo als super gastheer, open, vrolijk. Ik las het wel op de website in het gastenboek, maar je moet het ervaren. Open en geen blad voor de mond in de beste zin van het woord. En Marja natuurlijk, bescheiden moeder op de achtergrond met een geweldig talent voor taarten bakken (goede kruimeltaart, heerlijke worteltaart. Wij hebben ervaring vanwege onze dochter die de banketbakkersopleiding heeft gedaan). Grappig was dat álle gasten wilden weten hoe onze gezinssamenstelling was, nou gewoon, moeder en drie kinderen. Vader en kind 4 waren thuis vanwege andere bezigheden. Ja ook ‘oude’ kinderen willen ook nog wel eens met z’n allen en moeder op pad. Verwarrend? Nee hoor. Wel leuk juist. De kinderen hebben genoten van het rijden. Het was voor het eerst. In de bak en buiten. En nu nog op de valreep voor het vertrek nóg een buitenrit. Alles kan, alles is bespreekbaar en dat geeft zo’n relaxed gevoel. Net als het vertrouwen dat jullie in je gasten hebben (gebruik keuken, bar) dat maakt het nog ongedwongener. Kortom, het was echt heel fijn en eigenlijk willen we helemaal niet weg. Dus komen we vast weer terug. Edo, je vroeg of ik in het gastenboek wilde schrijven, bij deze. Vanzelfsprekend, want dat verdienen jullie, te weten hoe wij het vonden. Ook namens de kinderen die nu door het bos sjokken. En natuurlijk namens Rudi, die het ook top vond (en ook het appartement met de lange gang!). Heel veel liefs van ons en hopelijk tot weerziens, Manna, Eva, Hajo, Diede én Rudi. Oh ja, we vonden jullie een ‘parel’ in de omgeving, zo’n mooi bedrijf! Paradijselijk.

  22 juli 2017
  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Net als vorig jaar hebben we nu ook weer genoten van jullie gastvrijheid, de gezellige maaltijden, de buitenritten en de lessen in de bak! We komen zeker nog een keertje terug! Leanne & Laurette

  22 juli 2017
  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Bedankt voor weer een heerlijke vakantie. We hebben genoten van al het paardrijden en het lekkere eten. Tot ziens! Liefs Jeroen, Stephanie, Julia en Isabel

  1 juni 2017
  Blij en vereerd, dat we hier een tijd mochten genieten, van de mensen en……de paarden!
  Heye en Henk

  30 april 2017
  Beste Edo en Sietske en Marja,
  Het is hier echt superfantastisch! Dank je wel voor de leuke lessen en de enorme gastvrijheid. We hebben echt genoten! Ravenna, Aïsha, Frank en Luky en Adina zijn superpaarden!
  Groeten, Angelina en Marcel en Danique

  29 april 2017
  Hoi Sietske en Edo en Marja, Het was heel leuk met de paardrijlessen, ik heb echt genoten. De buitenrit was nog het leukste, Adina was erg lief voor me en Luky was ook lief en Hagar was erg snel maar wel lief. En Edo is grappig en hij kletst heel veel en Marja de taart was lekker, ik heb echt genoten. Liefs, kusjes, groetjes, Danique. En het was leuk met springen!

  28 april 2017
  Lieve Edo en Sietske,
  Wat hebben we genoten van een heerlijke week hier! Alles was eigenlijk goed: het ontbijt, de kamer, het samen eten, de taarten van Marja. Maar bovenal hebben we genoten van het paardrijden. Mila en Carlijn die de beginnerscursus deden en aan het eind zowaar op Lucky en mr. Black mee naar buiten konden. En ikzelf die van een zoutzak toch weer rechtop en met vertrouwen de paardenliefde heb kunnen aanwakkeren, super! Ben benieuwd of als we volgende keer komen er een mooie binnenbak staat. En de meiden willen ook nog wat zeggen: bedankt voor het paardrijden Sietske!!
  Frank, Bianca, Mila en Carlijn.

  21 september 2016
  Beste Edo en Sietske,
  Heel veel dank voor jullie hulp. Wat een fantastisch bedrijf hebben jullie. Echt iets om door te geven aan vrienden en familie. Alleen is het zo’n lange reis en daar moet je even doorheen.
  Bedankt voor je enorme gastvrijheid, Edo – Sietske hebben we helaas nauwelijks gezien, maar ja, dan hadden we ons wat meer met jullie paarden moeten bezig houden. De paardenmarkt was een ‘lucky’ voor ons. Heel fijn en het museum bij Hlinsko is een absolute aanrader. Heel veel goeds allemaal, ook moeder en grootmoeder!
  Willem en Sietske

  17 september 2016
  Wat een superplek, wij zeggen het voort! Dank, Rutger en Sarah-Mie

  20 augustus 2016
  Lieve Sietske, Edo, Laura en Marja,
  Wat een ontvangst! Zo’n zalige week mede dankzij jullie! Wij komen terug. Veel dank, Wen, Toon, Wiebe & Nel

  Lieve allemaal,
  We vonden het hier super leuk het ontbijt was ook goddelijk en het paardrijden vond ik ook heel leuk! De pingpongtafel hebben we ook door en door gebruikt. Heel erg BEDANKT, groetjes, Irene

  Een heerlijke week op een zalige plek. Dankjewel voor jullie goede zorgen. Lieve groeten, Koen, Suzy, Nena, Arne

  “Zo schoon op de wereld, dit molendomein
  Het is toch weer goddelijk hier samen te zijn!
  Bij Sietske en Edo, de paardenvallei,
  Ja, god is in Tsjechië. en wij zijn er bij!” (Lied van de laatste avond)

  Na 6 jaar vakantie vieren “Als god in Frankrijk” (een Vlaamse uitspraak voor het goede leven) kwamen we voor de 7e editie naar Tsjechië en ook hier vonden we het goede, lekkere, gezellige, toffe, warme leven met nieuwe mogelijkheden voor onze groep: paardrijden, barbecue, vissen, tafeltennis, zalig kampeerterrein, kampvuurtje….
  Dank voor jullie gastvrijheid zodat we dit weer waar konden maken voor groot en klein. Ann en Hans (en iedereen :))

  13 augustus 2016
  Lieve allemaal,
  Het was weer super, volgens de meiden veel te kort en voor herhaling vatbaar. Groetjes, Bert, Brigitte, Robine, Lianne
  PS: Edo; wat is er volgend jaar te repareren voor Bert?

  6 augustus 2016
  Lieve allemaal!
  Wij hebben genoten van onze vakantieweek hier. Bij aankomst waren we aangenaam verrast door jullie prachtige gerenoveerde watermolen. Jullie hebben het grondig en met smaak opgeknapt. De kamers zijn schoon, fijne bedden en lekker beddengoed en handdoeken die dagelijks verschoond worden. Het ontbijt is lekker en de gezamenlijke maaltijden een echte aanrader; smakelijk en gezellig. De meiden hebben genoten van de springlessen en we hebben alle drie veel geleerd tijdens de dressuurlessen. Dank daarvoor!
  De mannen hebben genoten van de ruimte en rust, het vuurtje stoken en het poolen.
  Jullie zetten een fijne en ook professionele sfeer neer en daar gaan we in Nederland zeker een paar mensen enthousiast over maken. Ik zie ons zomaar nog eens terugkomen!
  Dank voor alles, Herman, Heleen, Tijmen, Lieke, Mirte

  23 juli 2016
  Lieve allemaal,
  Wat een geweldige week hebben we hier gehad. Het is een super stek, prachtige locatie en mooie omgeving. Genoten van jullie gastvrijheid, heerlijke eten en taarten, de paarden, prachtig!! Wat een vertrouwen gaven jullie mij tijdens mijn 1e paardrijles, een super-ervaring rijker. Vieve heeft de week van haar leven gehad. Iedere dag rijden en leuk met leeftijdgenoten. Ik heb zo maar het idee dat we nog eens terugkomen :), iets wat we nooit doen (2x naar hetzelfde op vakantie). Nogmaals hartelijk dank voor alles.
  Lieve groet, Vieve, Loubu, Bob, Alard & Sabrina.

  23 juni 2016
  Lieve Sietske, Edo, Marja, Marit, Zoë en Jessy,
  Wij hebben een hele fijne vakantie gehad. Genoten van de paarden en de leuke buitenritten. En wat een onderneming met Isabel op mr. Black 🙂 Julia vond het springen geweldig! Kortom een geweldige ervaring! Ga zo door!
  Liefs, Jeroen, Stephanie, Julia en Isabel

  16 juli 2016
  Beste Sietske, Edo, Marja, Marit en Zoë,
  Dankjewel voor de heerlijke vakantieweek die wij bij jullie hebben doorgebracht. Waar wij op hadden gehoopt voordat wij bij jullie kwamen, is meer dan uitgekomen. Jullie hebben alles fantastisch in orde met paarden, lessen, lekker eten, mooie kamers, prachtige omgeving. Maar dat alles zou niets zijn zonder jullie ontspannen hartelijkheid. Jullie geven ons als gasten het gevoel dat je lekker jezelf kan zijn.
  Dankjewel en groeten van Lida en Ebele, Annamarie, Sietske, Josefien uit Ermelo.

  28 mei 2016
  Beste Sietske, Edo en Zoë,
  Heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid, de zeer toffe paardrijlessen. We hebben er enorm van genoten. Ook deze prachtige streek kan ons bekoren. Iets zegt in ons dat we nog eens zullen terugkomen.
  Hartelijke groetjes, Linda en Danny

  24 oktober 2015
  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Jullie hebben ons een hele leuke vakantie bezorgd. Met de rijlessen, buitenritten, het gezamenlijke eten enz. Het helpen in de keuken was ook heel leuk. Dit is de gezelligste, mooiste en leukste camping ter wereld! Groetjes, Lonneke

  Beste Edo, Sietske en Marja,
  Ook in de herfst is Lidmiluv mlýn een heerlijke plek om te zijn. De prachtige natuur in mooie herfstkleuren en de vele paddenstoelen in allerlei soorten. In plaats van onze caravan nu één van jullie familiekamers, dit beviel ons prima. Wat een luxe iedere ochtend zo’n lekker ontbijtje, net als de gezamenlijke maaltijd. Ook heerlijk om hier weer op het paard te zitten. De 27 jaren van niet-rijden zijn nog niet overbrugd, daarvoor is het verschil tussen ‘herinnering’ en ‘praktijk’ nog veel te groot. Wel fijn om het met de professionele begeleiding van Sietske weer een beetje op te pakken. We komen ongetwijfeld nog een keertje terug, ook omdat de enige niet-paarden-gek hier zo heerlijk in de omgeving op zijn ‘stalen ros’ kan toeren.
  Lieve groet, Gerrit Jan & Angelique.

  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Het was hier super leuk en de rijlessen zijn hier super goed. Bedankt voor het eten, de goede zorg en de gezelligheid. Lieve groet, Nienke

  23 augustus 2015
  Bedankt voor de leuke vakantie, de leuke lessen en de lieve paarden! Nog veel succes!
  Groetjes, Fam. Vonk

  22 augustus 2015
  Lieve Sietske, Edo, Marja en Marit,
  Bedankt voor de superleuke paardrijlessen. Wij hebben enorm gelachen, maar dat had je al gehoord. De buitenritten waren ook top Marit en supergezellig. Het eten was heerlijk, Edo erg gezellig jou “op de koffie” te hebben. Dank ook voor alle antwoorden op onze duizenden vragen en voor het geduld met ons. Jullie hebben het hier TOP voor elkaar. Ik hou het normaal maximaal 2 1/2 week vol, nu dankzij de gezelligheid 3 weken! Sophie vond het TOP op Luky (L.ukkie). Zij komt graag nog eens op hem rijden!
  Marja bedankt voor het bakken van de taart, dat vond Sophie heel gezellig dat ze mocht helpen.
  Sietske en Marit bedankt voor het helpen koken en Edo bedankt voor het schieten en jeu de boule spelen.
  Hartelijke groeten, Fred, Sophie en Marike.

  Lieve Sietske, Edo, Marja en Marit,
  Hartelijk dank voor de superleuke lessen, buitenritten en het koken. Het was superleuk dat jullie bij ons kwamen koffie drinken. Het was ook leuk om taarten te maken en de hond uit te laten. En bedankt voor het voorrijden. We deden ook hele leuke spelletjes, doen we dat volgende keren weer?
  Groetjes Josephine

  Lieve Sietske, Edo, Marja en Marit,
  Ik vond het een super vakantie!! Marja, normaal hou ik niet van taart en cake, maar die van jou waren super lekker! Sietske en Marit, de lessen waren super leuk. Edo, wij waren een goed team met jeu de boule!
  Groetjes, Wendy

  15 augustus 2015
  Beste Edo, Sietske en Marja,
  Wat was het weer fantastisch een paar dagen bij jullie te zijn. Waar vind je hotelkamers waar de eigenaren aan je vragen alle lichten uit te doen als je naar bed gaat. Alleen bij jullie. We hebben erg genoten. Bedankt voor de gastvrijheid!
  Stef en José

  12 augustus 2015
  Beste Edo en Sietske,
  Bijna een week na onze vakantie zijn we nog steeds aan het nagenieten. Na het mooie Tsjechië kunnen we maar moeilijk wennen aan de Nederlandse vlaktes en het toch net iets minder mooie weer.
  We willen jullie nogmaals bedanken voor een bijzondere vakantie.
  Dankzij jullie doorzettingsvermogen staan er een prachtig hotel en een leuke camping. Het gezamenlijke eten was heel gezellig steeds en erg lekker.
  Allermooiste van de vakantie was voor ons natuurlijk het paardrijden. Goede paarden, leerzame lessen en prachtige buitenritten! Enig minpuntje is dat het rijden thuis nu alleen maar tegen kan vallen.
  Hartelijk bedankt en hopelijk tot ziens! Groetjes van Henk en Heye

  9 augustus 2015
  Liefste Edo, Sietske, Marit,
  Wij vonden het hier super en gezellig! Van Xylia, Abbey, Shania, Roman en Mariet Lefler.

  Veel geleerd en een super vakantie gehad. Tot volgend jaar, fam. Lefler

  9 augustus 2015
  Lieve Marja, Sietske, Edo en Marit,
  hartelijk dank voor jullie inspanningen. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad en voor de vierde keer genoten van jullie gastvrijheid en gezelschap. Frank was weer een heerlijk paard en heeft mij vlotjes het landschap laten bewonderen.
  Tot de volgende keer! Ted & familie

  2 augustus 2015
  Wij kijken met heel veel voldoening terug op ons korte verblijf hier. We hebben respect voor hetgeen het drietal Edo, Sietske en Marja hier hebben gerealiseerd. Ook de wijze van exploiteren van dit mooie geheel en het omgaan met de gasten verdient een hoog waarderingscijfer. We houden graag contact!
  Lammy en Henk Middelveldt

  20 juli 2015
  Lieve Edo en Sietske,
  Het was een fantastische vakantie en we willen jullie allemaal bedanken! We zijn helemaal tot rust gekomen en hebben best wel veel bijgeleerd! Bedankt Anne en Marit voor de leuke buitenritten en het op ons passen :). En natuurlijk ook dankjewel Marja voor de lekker toetjes! (Al noemen wij dat desserts:)). Speciale dank aan Noblesa en Bubla, die toch het meest van ons te verduren kregen…
  Tot ziens!!! Angeliek & Toon

  23 juli 2015
  Lieve Marja, Edo & Sietske,
  Bedankt voor het verblijf. We hebben een fijne, goede tijd gehad. Bedankt voor de zorgen, alle facilitatie en flexibiliteit. We hebben op een heel mooi plekje gekampeerd, gelezen, gewandeld en paard gereden. Gezien en ervaren. De passie van en voor paarden. Troost, liefde en eerlijkheid bieden/geven ze.
  Bedankt, succes met alles en liefs, Laura en Jord.

  22 juli 2015
  Beste Edo & Sietske + Marja,
  Bedankt voor alle goede zorg, het lekkere eten, de mooie plek, de leuke paarden en nog veel meer wat we hier hebben gedaan. Ik wil heel graag terugkomen, ik hoop dat de geitjes dan al wat tammer zijn. Anna en Jeanine heel bedankt voor het helpen (ik weet niet of Jeanine dit leest maar alsnog).
  Groetjes, Lisa 🙂

  Beste Edo & Sietske en Marja,
  Heel erg bedankt voor alles; voor het eten en het paardrijden. Ik hoop dat we volgend jaar weer kunnen komen. Ik vond het heel gezellig hier, ik hoop dat jullie dat ook vinden. Groetjes Noortje en de rest (Imme, Lisa en Suzanne). PS Fijne vakantie (hi hi) en groeten aan Mr. Black en Adina en alle andere paarden.

  Beste Edo, Sietske en Marja,
  Ik vond het echt een hééééééle leuke vakantie. Ik heb echt geen zin om weg te gaan. Ik heb heel erg lekker gereden en hoop dat we volgend jaar weer kunnen komen. En het liefst dan natuurlijk nog langer. Ik hoop dat jullie nog een leuke vakantie hebben. Heel veel liefs van Imme (Marja bedankt voor de lekkere toetjes!)

  Beste Edo, Sietske en Marja,
  Ik vond het hier echt heeel leuk en ik vind het heel jammer dat we weer weggaan. Maar waarschijnlijk komen we volgend jaar weer terug. Ik heb heel erg genoten van het paardrijden, en vooral op Hagar. Anna heel erg bedankt voor de leuke buitenritten.
  Liefs van Mara.

  Wij (Melanie en Evie) sluiten ons hier helemaal bij aan! Bedankt voor de goede zorgen, de lessen, buitenritten, diners en gezelligheid! ‘N knuffel van Evie voor Noblesa en 1 van Melanie voor rodeo.

  Wat een leuke mensen hier! Erg genoten van natuur, paarden, andere gasten. En bedankt voor het heerlijke eten! En de goede lessen, Sietske!!
  Tot gauw!! (Herfst? Kerst? Zomer?!) Suzanne

  17 juli 2015
  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Wij hebben heel erg genoten van onze korte tijd hier (8 dagen). We willen Sietske héél erg bedanken voor al die dingen die ze ons geleerd heeft. Veel beter dan onze vorige manege, want daar zouden we er misschien wel een jaar over doen om zó veel vooruit te gaan! Ook Marja bedankt voor die lekkere desserts, en Edo bedankt voor de goede service!
  We gaan de paarden, en de geitjes ook wel, zeker missen het komende jaar; we komen volgende zomer graag terug!
  Groetjes van Gaby, Lisanne en Marente! 🙂

  20 juni 2015
  Zo veel over jullie gehoord en nu zelf ervaren. Een prachtige plek, groene vallei, mooie stadjes, lieve mensen. Ondanks dat ik niet kan paardrijden, heb ik mooie wandeltochtjes gemaakt. Sietske, bedankt voor het lekkere eten. Met Edo leuk samengewerkt en een pilsje in de zon. Anna, misschien tref ik je ooit in West Friesland op mijn fietstochten. Marja, heel erg bedankt voor het samen zijn, we hebben veel gemeen en het dagje uit in Litomysl was geweldig. Het heeft mij ontzettend goed gedaan en nog meer dankbaarheid en energie gegeven. Het gaat jullie allen goed. Ik hoop tot ziens, het gaat jullie goed, oh dat is 2x, hihi.
  Lieve groet, Rika

  18 juni 2015
  Het verblijf hier is ons héél goed bevallen. Lekkere maaltijden, gezellige sfeer. Ik heb weer veel ervaring opgedaan met het paardrijden in de mooie bosrijke omgeving. De reclameflyers neem ik mee naar Den Haag om anderen hier ook van een vakantie te laten genieten. Tot ziens en bedankt voor de goede zorg!
  Henk en Harry, Den Haag

  15 juni 2015
  Wij hebben genoten van de rust, charme en schoonheid van deze molen en zijn omgeving, maar bovenal van de gastvrijheid van de bewoners, Sietske, Edo, Marja en Anna. Wij omhelzen jullie met duizend armen!
  Ries en Cara, Haren

  3 juni 2015
  Lieve Sietske, Edo, Marja en Anna,
  Heel erg bedankt voor de privé paardrijvakantie, jullie lieve zorg, de gezellige avonden, het lekkere eten en de luxe toetjes! Het was gewoon alle dagen geweldig, we gaan als herboren naar huis. En we zeggen: tot de volgende keer!!!
  Veel liefs, Peter en Esmiralda

  9 mei 2015
  Lieve Edo, Sietske, Marja en Anna,
  Een hele leuke, bijzondere ervaring om met mijn gezin bij jullie te leren paardrijden. Het heeft veel met ons gedaan, we hebben inspiratie gekregen door jullie klusproject maar werden ook geconfronteerd met onze angst en gevoeligheid. Deze inzichten zijn van grote waarde! Ik hoop hier lang van te kunnen nagenieten. Het lijkt ons leuk nog eens terug te komen bij jullie.
  Heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid, gezelligheid, ongecompliceerdheid etc. Een hele fijne plek met prachtige natuur en prachtige eigenaren!!
  Liefs Nanda, Marcel, Zara en Lude.

  30 april 2015
  Altijd weer ‘gewoon’ als thuiskomen!
  Bedankt, Daggi + Nine

  28 maart 2015
  This is THE BEST weekend ever! Finally I start my horseriding life. Thanks for managing all the things for me. I experience Rodeo, Noblesa, Adina and Luky. They are amazing!! I’ll be back soon.
  Dee Dee from Taiwan

  Probably one of my favourite experiences of horse riding. The place was absolutely gorgeous and comfortable. Thank you for catering to our every needs and making this weekend so enjoyable. The horses are absolutely lovely and one of the sweetest horses I have ever come across. I will definitely not hesitate to be back again!  With lots of love, Joy Chin (Singapore)

  29 december 2014
  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Wat is het weer heerlijk hier te zijn! En we hebben sneeuw meegenomen, zo gaaf dat we gisteren zijn gaan skiën. Twee dagen rijden om hier twee dagen te zijn, maar zo de moeite waard. En super om jullie weer te zien. Wat enorm veel werk hebben jullie weer verricht, het is zo mooi geworden!
  We wensen jullie een gezellige jaarwisseling en alle goeds voor 2015. Tot de volgende keer!
  Liefs en dikke knuffel, Paul, Jolien + Karen

  18 augustus 2014
  Lieve mensen,
  Voor het 2e jaar hier gekomen en niet teleurgesteld: het was weer fantastisch, zelfs een galop de heuvel op. Bedankt voor de gezelligheid, de paardrijlessen en de goede verzorging (goed gekookt Sietske en lekkere toetjes Marja!). Het waren twee gemoedelijke weken.
  Bedankt, Bert, Robine, Lianne en Birgitte

  7 augustus 2014
  Beste Marja, Sietske en Edo,
  Bedankt, het was heel leuk om hier 11 dagen vakantie te hebben. Het paardrijden, tafeltennissen en eten was heel gezellig! Volgend jaar (hopelijk) weer!
  Groetjes (aan alle paarden), Li Lian

  Heel erg bedankt voor de 11 fijne dagen hier! Ik vond de paardrijlessen van Sietske en de tekenlessen van Marja heel erg leuk en leerzaam! Heel knap hoe jullie hier met z’n drieën de boel draaiende houden. Ik hoop hier nog eens terug te komen!
  Groetjes, Su San

  Het paardrijden was heel leuk, ik zou hier langer willen blijven! Hopelijk volgend jaar weer!!
  Groetjes, Ming

  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Heel veel dank voor jullie gastvrijheid en goede zorgen, de mooie buitenritten en lessen in de bak, de tekenlessen, het heerlijke eten, de schone kamer, elke dag opnieuw en de gezellige gesprekken! Tot de volgende keer – wat mij betreft komen we zeker terug!
  Liefs, Heleen

  Door jullie hebben we de schoonheid van het Tsjechische landschap mogen ontdekken. Wat hebben jullie hier een prachtig domein opgebouwd! Dank voor de mooie dagen hier en tot de volgende keer!
  Yung

  14 augustus 2014
  Dank jullie wel. Het was heerlijk hier te zijn, mooie plek de binnenplaats, en voor ons ook de camping zo langs het beekje. Mooie omgeving. Mooie dingen gezien. Wie weet komen we nog eens.
  Annemarie

  Dank voor jullie gastvrijheid. Het was een heerlijke plek om uit te rusten en mooie dingen te zien. Fantastisch hoe jullie dit hier hebben opgebouwd.
  Nic

  7 augustus 2014
  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Dank jullie wel voor weer een heerlijke vakantie. De rit naar Lacnov was geweldig! We hebben weer genoten van de lessen en het gezellige eten. We verheugen ons nu al op de volgende keer!
  Dikke kus en knuffels,
  Chantal, Wim, Anne Sofie, Frederique, Juliette

  6 augustus 2014
  Het was wederom een vakantie om niet te vergeten! De inzet en entourage waren weer super, jullie hebben 2013 overtroffen!
  Karin, Dolf en Stefanie

  Het was dit jaar weer heel gezellig en ik hoop dat we volgend jaar weer terugkomen en misschien is Luky dan wel weer dun!
  Dafne

  1 augustus 2014
  Beste Edo, Sietske en Marja,
  Tja, kort maar krachtig was onze campingvakantie op Lidmiluv mlýn. Helaas kunnen we niet langer blijven maar Rosa heeft volgens mij voor volgend jaar al weer gereserveerd. Hans op het paard….een hele prestatie om hem daar te krijgen.
  Beetje filosoferen met Edo en de andere gasten met een lokaal biertje van de tap, TOP! Ook alle faciliteiten van hoog niveau. Gezellig en lekker gegeten en van iedereen genoten. Hopelijk zullen meer gasten van jullie gastvrijheid genieten.
  Hans, Lucille en Rosa.

  Onze fijnste kampeerplek ooit, waar vind je zoveel ruimte, een eigen vuurplek, beekje dat rustig kabbelt en de mogelijkheid om gebruik te maken van de keuken om zelf luxe te kunnen koken. Paardrijden was super maar ook wandelen door de weilanden vanaf de camping vonden we prachtig. Tot volgend jaar en veel dank voor de leuke, ontspannen week!
  Lucille

  28 juli 2014
  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Héél erg bedankt voor de leuke vakantie! Pingpongen was erg leuk :)! En het paardrijden was heel leuk en ik heb veel geleerd! Super lieve paarden en vooral Kres haha.
  Veel groetjes, Myra

  We kwamen voor 5 dagen en bleven er 15 – dat zegt genoeg! Fantastische vakantie, geweldige plek, heerlijk eten en…….paardrijden!
  Tot ziens, Hillian, Annika en Rob

  25 juli 2014
  Perfecte plek om je zowel landlord als jockey in spe te voelen, heel leuke ontspannen gastheer en gastvrouw, die het avontuur aan gaan in midden Tsjechië. We hadden vijf dagen luxe geboekt en zijn zeven dagen gebleven. Buitenritten, springen, en directe begeleiding in het Nederlands bij de paardrijlessen, van 6 tot 60 jaar. Fantastisch landhuis met een verhaal waar nog veel gasten zullen terugkomen. Edo en Sietske, groeten, succes en bedankt voor alles!!!
  Fam. Lukassen (Rdam)

  25 juli 2014
  HEEL erg bedankt voor de leuke tijd hier (ik was graag nog vééééééél langer gebleven). De lessen paardrijden waren super! Ook leuk gegaloppeerd bij de buitenritten. Hele lieve pony’s en paarden 🙂 vooral Adina. Ik hoop dat we nog eens terug komen!!!
  Groetjes, Lente

  15 juli 2014
  Lieve Edo, Sietske, Marja, Sofie, Adina, Frank, Lucky, Aisha en alle anderen,
  Bedankt voor jullie gastvrijheid, gezelligheid, tips voor tripjes en alle andere ‘zaken’. Wij voelen ons thuis bij jullie.
  Alle goeds gewenst door Bart, Henny, Korina, Berber, Jelle.

  30 mei 2014
  Als afsluiting v/d basisschool met mijn dochter op vakantie bij ‘de oude watermolen’. We zijn de enig gasten, maar dankzij de gastvrijheid en ongedwongen gezelligheid van Edo + Sietske voelde het niet “alleen”.
  De omgang met de paarden, luisteren/voelen is bijzonder. Persoonlijk heb ik veel geleerd van Sietske. Edo en Sietske, dank voor dit bijzondere plekje. Alice

  Ik vond het hier echt geweldig. Het was super om er met de paarden op uit te trekken maar het allerleukste vond ik in de bak want dan kon ik lekker crossen met Sendy. Sendy is zo lief, als ik naar de wei liep begon ze meteen te hinniken. En als we in galop de bak door sjeesden dan bokte Sendy er flink op los dat was zo grappig!
  Dadelijk vliegen we weer naar Nederland, daar zie ik erg tegen op. Ik ga Sendy zo missen! Maar ik beloof dat ik ooit terug kom! Ook lekker veel gerend door de bossen met Kruimel.
  Evi

  3 mei 2014
  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Wat een heerlijke vakantieweek hebben we hier gehad! Ontzettend bedankt voor de gastvrijheid. Het was bijzonder ons zo vrij door het hotel te kunnen bewegen (inclusief gebruik van magnetron). Na onze inwijding van de keuken hoop ik dat veel gasten gebruik kunnen maken van jullie superkeuken!
  En wat de paarden betreft: ik heb super veel geleerd van je Sietske, bedankt en graag tot de volgende keer!
  Letty en Wim

  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Heel erg bedankt voor de supervakantie! Het was heel gezellig en het paardrijden was top! Kres/cres was echt een schatje, en de ritten waren prachtig. Heel erg bedankt en tot volgend jaar?!
  Dana

  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Ik heb weer een supervakantie gehad, heel erg bedankt voor alles voor het paardrijden tot het eten. Ik ga Cilka wel missen hoor! Ik hoop dat ik Cilka volgend jaar weer zie. Als het aan mij ligt wel!!!
  Tot de volgende keer, xxx Mylene

  20 april 2014
  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Ik vond het hier heel erg leuk en gezellig! Het eten was erg lekker en lux! En het paardrijden was SUPER leuk en ik was blij dat ik op Lucky mocht. De kamers zijn/waren heel fijn/goed! Vooral de douches zijn fijn en de bedden sliepen heerlijk. Ik vond jullie heel erg aardig en gastvrij. Ik zou hier graag nog een keer terug willen komen! Heel erg bedankt voor alles. Liefs Lieke.
  (En nog succes met verbouwen en stuken)

  Ik was eens in een hotel, in Tsjechië weet je wel,
  Ik had het niet verwacht maar ik had geen ene klacht!
  Het was erg netjes en schoon, bijna niet gewoon.
  Het voelt bijna als een paleis, net zo als in Parijs.
  De eigenaren waren zo aardig, bijna ongeloofwaardig.
  Paardrijden mocht ook nog, en nee dat is geen bedrog!
  Lieve Sietske en Edo,
  Heel tof heb ik het gevonden om hier samen met mijn dochter Lieke van jullie hotel te mogen genieten. Voor Lieke de extra toevoeging met de paarden en samen heerlijk genoten van jullie gastvrijheid, eten en relaxte sfeer die hier overal is. Hoop hier nog eens terug te komen met de familie.
  Gr. Rob

  12 april 2014
  Na een hartelijke ontvangst door Edo hebben we 3 fantastische dagen gehad.
  We hebben veel gehad aan de eerlijke en duidelijke paardrij-aanwijzingen van Sietske. Heerlijke ritten gehad met sneeuw, zon en af en toe wat regen. Al met al een adres om aan te raden!
  Groeten, Theo, Marcel jr. en Marcel sr. Bedankt!

  29 augustus 2013
  Beste Marja, Sietske en Edo,
  Daar kwamen we dan als twee pelgrims op zoek naar onderdak. Balend van de regen wat tijdens een kampeervakantie niet echt fijn is. We zagen jullie tuin en waren meteen enthousiast: “Hier willen we wel kamperen”. Al is 1 nachtje in het hotel ook wel lekker. Doen we! Al gauw werd 1 nachtje 3 nachtjes. En van kamperen in jullie tuin is het niet meer gekomen.
  We hebben enorm van jullie plek genoten, stiekem zijn we zelfs een beetje jaloers op wat jullie hier hebben, prachtig! De buitenrit was ook heerlijk, erg fijn. De manier waarop de paarden gehouden worden is een voorbeeld voor veel paardeneigenaren.
  Bedankt voor de gastvrijheid, het heerlijke ontbijt elke dag, jullie openheid en gezelligheid. Wie weet zien jullie ons nog terug, en dan wel slapen in jullie achtertuin. Veel geluk met alles, groetjes,
  Jochem en Joan

  26 augustus 2013
  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  We kwamen hier in de veronderstelling een oude vriend te bezoeken. Maar we kregen zoveel meer; een fantastische kampeer- en paardenvakantie in het verrassende landschap van Oost Bohemen. En wat meer is: Sietske en Marja! Wat fijn om jullie op deze manier (beter) te hebben leren kennen.
  Gelukkig bleek Edo gewoon de oude te zijn gebleven na al die jaren. Wat een prachtig project hebben jullie hier met z’n drieën op je schouders genomen. Gewoon zo doorgaan, zou ik zeggen. We hopen rond Kerst terug te komen om de laatste vorderingen in ogenschouw te nemen en jullie alle drie in goede gezondheid aan te treffen op het prachtige Lidmiluv mlýn!
  Leo en Marika, Christa en Vera

  25 augustus 2013
  Hallo lieve Sietske, Edo en Marja,
  We zijn weer aanbeland in ons benauwde, overvolle kikkerlandje! Reis is goed gegaan, kleine file in Duitsland, maar om 19.30 uur waren we weer thuis. De meisjes vonden het leuk om de poezen weer te zien, maar voor de rest willen ze eigenlijk alleen maar terug naar jullie en de paarden! Het is nogal saai zo thuis maar met zijn 4-en, geen paarden en het huis is wat klein;-))

  Voor zover jullie het nog niet hadden opgepikt: we hebben een heerlijke tijd bij jullie doorgebracht en zien er allemaal naar uit om volgend jaar weer terug te komen. “Dit is de leukste (vetste) vakantie die we ooooit hebben gehad!”, aldus onze meisjes… Daar sluiten wij ons helemaal bij aan!

  Sietske, bedankt voor je fantastische lessen en dat je ons in korte tijd een buitenrit hebt kunnen laten maken. Onze dames (en Dolf en ik natuurlijk ook) hebben in korte tijd ontzettend veel van je geleerd. We hebben enorm genoten van je rust, kennis van je vak, lesgeven, vriendelijkheid en liefde voor de paarden. Edo, jij bedankt voor je mooie verhalen, je humor, je ontspannen gezelschap en we hopen dat je je snel weer fit zult voelen! Marja, jij bedankt voor je overheerlijke deserts, onze schone kamers, je gezelligheid en de tekenles. Het was een vakantie vol hoogtepunten! Wordt volgend jaar nog moeilijk om dat te overtreffen:-). Geef vooral veel knuffels namens ons aan “onze paarden” Luky, Bubla, Frank en Rodeo.

  Als jullie ons ook een beetje missen zoals wij jullie missen, dan mailen we gedurende het jaar gewoon om contact te houden. Wellicht gaat de tijd dat wat sneller:-)).. Nadat we de foto’s gesorteerd hebben (stuk of 1000), zullen we een paar leuke naar jullie mailen om wat herinneringen op te halen.

  Veel succes met de voorgenomen verbouwingen en het afmaken van jullie appartement. En zoals jullie ook al zeiden: ook Rome is niet in 1 dag gebouwd… doe rustig aan.

  Veel liefs en tot snel!

  Karin (en Dolf, Stefanie en Dafne)

  24 augustus 2013
  Lieve sitske en edo het was hier heel leuk het is top ik ga echt jullie missen voral adina leuk dat julie twee wetsrijden ongiezren
  liefs juliette doei.

  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Opnieuw een topvakantie!! We hebben genoten, na een valse start. We wensen jullie veel rust en gezondheid toe voor de komende periode. Tot volgend jaar!!
  Veel liefs, Wim, Chantal, Anne Sofie, Frederique en Juliëtte

  24 augustus 2013
  Lieve Marja, Sietske en Edo,
  Ik kan een heel verhaal opschrijven hoe leuk het hier was, maar dan is het nog niet compleet….. Ontspannen, gezellig, uitdagend, ultiem vakantie-gevoel, blije dochters, leuke gasten, heerlijk eten, buitenritten (!), wedstrijdjes…..kortom top!
  We komen volgend jaar dus weer 🙂
  Liefs, Karin, Dolf

  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  We hebben hier een super vakantie gehad, elke dag paardrijden, gezellig samen eten en alle andere leuke dingen. Er hing altijd wel een gezellige sfeer hier. Tot volgend jaar!
  Liefs, Stefanie

  Liefste Sietske , Edo en Marja,
  Ik heb super veel lol gehad. Er was altijd lekker eten, leuke paarden, te veel om op te schrijven. Ik heb veel zin in volgend jaar!!
  Veel liefs, Dafne

  13 augustus 2013
  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Wederom hartelijk dank voor de gastvrijheid. Het is nu de derde keer dat ik mijn vakantie op deze prachtige plek vier en ik ga het ieder jaar meer waarderen. Noblessa en Frank zijn “mijn” paarden.
  De rest van het jaar zal ik nog geregeld aan jullie en de tafelgenoten denken, met een glimlach op mijn gezicht.
  Hartelijk dank!!!
  Ted

  10 augustus 2013
  Beste Sietske, Edo en Marja,
  Bedankt voor de mooie week en wat fijn om jullie een hele week te zien en mee te maken. Jullie hebben iets moois en waardevols opgebouwd. Daar straalt jullie inzet en motivatie van af.
  We wensen jullie hier een goede en succesvolle toekomst. Aan de omgeving zal het niet liggen, daar hebben we ook van genoten.
  Liefdevolle groet, Erik en Marja

  30 juli 2013
  Lieve Sietske, Edo, Marja, Esther en Elmar,
  Super bedankt voor deze leuke week. Het was leuk en gezellig om te helpen, hopelijk tot volgend jaar!
  Annemijn: Het was echt superleuk, ik vond het heel leuk om de paarden zonder zadel en hoofdstel naar de wei te rijden, ook het springen vond ik heel leuk.
  Anne Sofie: Super bedankt voor de leuke week! Het was super leuk dat we mochten helpen en de lessen met Sendy waren echt heel leerzaam. De springlessen en de buitenritten vond ik heel leuk en de paarden terugrijden naar de wei was echt awesome!
  Groetjes Annemijn en Anne Sofie

  28 juli 2013
  Lieve Sietske, Edo, Marja en Esther,
  Het was hier super leuk en het is jammer dat we nu al weer weggaan…… We komen zeker weten volgend jaar terug! En nog super bedankt voor de lessen:).
  Groetjes Gerda, Ron en Sofie

  28 juli 2012
  Lieve Sietske, Edo en Marja (en Esther en Elmar natuurlijk),
  Bedankt voor wéér een fantastische vakantie! Zo goed dat we het niet konden laten om twee dagen bij te boeken :). Als je zelfs een 53-jarige man, die gezworen had nooit op een paard te stappen, mee krijgt voor een les en buitenrit ben je super met mensen én paarden, haha!
  Tot de volgende keer!

  En Elmar bedankt voor de eitjes die je speciaal voor mij had gekookt!
  Groetjes Evelien

  Het fijne aan een verblijf hier is dat je je nooit hoeft te vervelen. Het blijft leuk om met Edo te klussen!
  Peter, Miriam, Marjolein, Evelien

  22 juli 2013
  Beste Sietske, Marja en Edo,
  Volgens mij zegt het al voldoende dat we een dag langer zijn gebleven (en gelukkig konden blijven!); hoe leuk we het hier hebben gehad.

  Ik vond het heel leuk met Sietske en Edo en met de paarden.
  Robine

  En een knuffel van Lianne voor Mr. Black, ze pasten goed bij elkaar.
  Groetjes en tot volgend jaar? In ieder geval tot ziens!
  Bert en Brigitte

  14 juli 2013
  Beste Sietske, Edo en Marja,
  Van harte bedankt voor jullie gastvrijheid en de gezellige sfeer in de oude molen. Sietske, jij hebt ons een schitterende beginnerscursus gegeven. Het is echt een eye-opener op het paardenleven. Met Noblesa en Frank was het heerlijk draven op de buitenrit. Marja, bedankt voor de lekkere desserts.
  Kortom, we hebben hier van alles genoten. Prima adres.

  Het was een heerlijke vakantie, zeker voor herhaling vatbaar!
  Tot weldra, Ferdinand en Ludwine

  1 juli 2013
  Lieve Sietske, Marja en Edo en de rest,
  Wat moet je nu weer gaan schrijven als alles ‘PERFECT’ is geweest……? Uhh, dat dit geen afscheid is maar een TOT ZIENS. Tot snel enne geniet van de zomer!!
  Liefs Sassie

  Lieve Sietske en Edo,
  Ik heb ontzettend genoten van alles! De paarden, eten, de springles met Cilka :), jullie gezelschap, omgeving, heeerlijk geslapen.
  Onwijs bedankt en zeker tot ziens!
  Liefs, Sylvia
  (Ook bedankt voor het lenen van Gambo voor oefen coachsessie)

  16 juni 2013
  Beste Edo, Sietske en Marja,
  We kwamen onaangekondigd aangefietst. Op jullie ‘laatste vrije avond’; voor het seizoen losbarst. Fijn dat we van jullie gastvrijheid hebben mogen genieten.
  Wat een prachtig gebouw hebben jullie er van gemaakt! Smaakvol ingericht. Leuk om te horen dat dat met dank aan je vader (van Edo) is; mijn ‘oude’ natuurkundeleraar.
  Leuk om te zien hoe een oud klasgenoot van de middelbare school nu zijn leven leidt. Een plek en omgeving om vrienden over te vertellen.
  Martin & Esther

  12 mei 2013
  Joehoe Sietske, Edo, Marja en Kruimel en alle andere viervoeters!
  Het waren 4 fantastische dagen, erg gastvrij, het was net of we op visite waren. De complimenten voor Sietske voor het beleren en uitleg/leskunsten. Al met al topdagen gehad en voor herhaling vatbaar.
  p.s. ook erg gelachen!
  Katja & Marije

  5 mei 2013
  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Ik heb hier een super leuke week gehad! Er is hier een hele leuke sfeer, ik voel me helemaal thuis en de paarden zijn te gek. Kruimel is te gek en jullie natuurlijk!
  Ik heb hier veel geleerd van dressuur tot buitenritten van vier uur en ook complimenten voor het heerlijk eten van Sietske en Marja. Ik heb hier een topvakantie gehad, Sietske heeft Adina voor mij uitgekozen en dat zal voor mij altijd het allerliefste, leukste en ondeugendste paardje blijven!
  Nogmaals bedankt voor deze superleuke vakantie en ik beloof jullie, ik kom zo snel mogelijk nog een keer terug.
  xxxxxxx Mylene

  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Superbedankt voor de geweldige vakantie, de geweldige ritten en het heerlijke eten. Ik vond het een heel gezellige sfeer en superlieve paarden (Luky en Aisha vooral) (het meest Luky eigenlijk :P).
  Ik ga jullie erg missen want ik heb het erg naar m’n zin gehad. Een hele dikke knuffel voor de liefste Luky en een aai over z’n bol voor Kruimeltje. Hopelijk tot heel snel.
  xxxxx Dana

  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Aan de verhalen van Mylène en Dana valt niet veel meer toe te voegen, hoewel; ik heb genoten van het rijden en het eten en jullie gastvrijheid, ik voelde me al heel snel thuis. En ik vind het bijzonder hoe jullie van dit paleisje een steeds mooier paradijsje maken.
  Tot snel weerziens, met veel groetjes, ook voor Lenka en Kruimeltje,
  Letty

  4 mei 2013
  Op een station aangekomen met niets dan weilanden was een gastvrije en blije Edo een fijne ontmoeting. En zo is het gebleven, ook met Sietske en Marja. Huiselijke sfeer en omgang vierde de boventoon. Paarden mensvriendelijk én…. goed aangereden maken zo’n vakantieweek tot een feest. Buitenritten, springlessen, regenritten, doorzitten, lichtrijden en verlichte zit het hoort er op een heerlijke ontspannen manier in een fantastische omgeving bij en dat maakt erg blij.
  Tennie & Kees

  24 oktober 2012
  Beste Edo, Sietske en Marja,
  Wij hebben een fantastische tijd hier gehad! Prachtige locatie, heerlijk stil, ha ha, als de matrozen slapen. Veel dank voor jullie gastvrijheid en flexibiliteit!
  Het Haags matrozenkoor, Hester, Sterre, Jaco, Diederick, Justine, Jorina, Daniël, Eric, Daniël en David.

  17 augustus 2012
  Bedankt voor de fijne tijd hier! De paardrijlessen en het enorme geduld van Sietske (!), de gezellige avonden en alle uitgeprinte routekaarten voor de fietsavonturen! Ik heb mij heel goed vermaakt hier in de gemoedelijke oude watermolen en ik ben tot rust gekomen in de prachtige landschappen.
  Hartelijk dank! Groetjes, Diane

  12 augustus 2012
  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Ik ga morgen weg 🙁  Ik ga alle mensen en paarden heel heel erg missen! Vooral Aïsha, Adina, Lucky, Mr. Black, Rodeo, Frank, Cilka enz. De lessen, de buitenritten en de springlessen vond ik heel erg leuk!!
  Het eten was heerlijk en de mensen waren aardig en ik ga iedereen en allles missen. Het hotel is geweldig en ik hou van de trampo! Ik kom volgend jaar zeker terug!
  Veel liefs, Mirjam xxx

  11 augustus 2012
  Het was heel leuk en ik heb meer geleerd met paardrijden en het was heel leuk.
  Lydia

  Heel erg bedankt voor de lessen, ik heb veel geleerd en het was heel leuk.
  Daniëlle

  10 augustus 2012
  Liefe Sitske, Edo en Marja. Ik ben blij dat ik jullie ken want anders hat ik jullie niet gekent. Het was hier heel leuk.
  Liefst Juliëtte

  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Ik heb het hier en de dagtogt was luek en het was apart om Frank te zien stijgeren en ik ga het hier missen.
  Liefs, Frederique

  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Bedankt voor de leuke tijd hier. Ik heb het heel erg leuk gehad bij de paarden. Sietske ik ga je lessen enorm missen en de buitenritten ook. En vooral het springen!
  Ik heb super veel geleerd, Marja blijf alsjeblieft doorgaan met je tekencursussen, ze zijn heel leerzaam. Bedankt allemaal,
  XXX Anne Sofie


  Tekening Chantal Bierman

  6 augustus 2012
  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Het was weer een supervakantie! We hebben weer heel veel geleerd van de superlessen van Sietske, het springparcours was een groot succes. Zoals Marit al zei is de tekencursus zeker ook voor herhaling vatbaar!
  xxx Liselot, hopelijk tot volgend jaar!

  5 augustus 2012
  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Ik heb een geweldige vakantie gehad! Veel geleerd met paardrijden én tekenen. De camping en het huis zijn prachtig en ik kom zeker nog eens terug. Blijf vooral doorgaan met de tekencursus, want die was erg leuk en leerzaam.
  Kortom veel leuke mensen ontmoet en twee fantastische weken. Tot ziens,
  Marit

  4 augustus 2012
  Beste Edo, Sietske en Marja,
  Wij hebben een paar fijne dagen bij jullie gekampeerd met een luxegevoel. Heerlijke frisse sanitaire voorzieningen, mooie omgeving en gastvrijheid alom.
  Bedankt voor alle goede zorgen voor Peter en onze nacht in het hotel, dat was echt een uitkomst in deze situatie. We zullen het verder vertellen aan alle campingvrienden in Nederland.
  Marja, Peter, Koen en Roos.

  4 augustus 2012
  Edo, Sietske, Marja en alle andere hulp. Dank voor jullie gastvrijheid en goed zorg! Wat is het hier prachtig, wat een geluk dat jullie zo’n mooie plek hebben gevonden en wij er van kunnen meegenieten. Voor herhaling vatbaar!
  Groet, Karin

  Lieve Edo & Sietske,
  Ik vond het fijn jullie weer te zien en jullie mooie plek te bewonderen! Sietske, dank voor je mooie en fijne buitenritten en heerlijke eten! Wij komen zeker terug.
  Groetjes, Mirjam en Tess

  29 juli 2012
  Beste Sietske en Edo,
  Jullie beiden bedankt voor de gastvrijheid. Erg leuk om mee te maken hoe jullie het huis en de dieren met de gasten delen.
  Ik was van plan buitenritten te gaan maken…uiteindelijk heb ik er maar 1 gemaakt! Tijdens de eerste les, een springles, had Sietske gelijk door dat er aan mijn zit nog veel te sleutelen viel. De rijlessen die Sietske geeft waren zo leerzaam en leuk dat uiteindelijk bijna dagelijks les heb gevolgd. En gelukkig hebben we veel verbetering gerealiseerd!
  Maikel had niet zoveel interesse in paardrijden. Na de les en buitenrit zie ik dat dat toch wel veranderd is! Dat is mede dankzij de geweldige paarden! Heel veel succes op en plezier met jullie leuke plek!

  Groetjes Karlijn, ook namens Maikel

  20 juli 2012
  Lieve Sietske, Edo, Marja en Carmen,
  Ongelooflijk bedankt voor 11 gezellige dagen en jullie eindeloze gastvrijheid! We hebben genoten van de prachtige omgeving, jullie mooie hotel, de paarden en super lessen en buiteritten!
  Maar alles overgieten jullie met je aandacht, vrolijkheid, verhalen, gezelligheid en openheid. En dat maakte ons verblijf écht helemaal af!!
  Sietske we gaan je lessen en goed tips missen! We hebben alle drie veel geleerd! Edo, je eitjes bij het ontbijt zijn werkelijk perfect :)! En de Rummikubcompetitie zetten we volgend jaar voort.
  Ontzettend bedankt!! Tot volgende keer!
  Miriam, Marjolein, Peter, Evelien.

  19 juni 2012
  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Reuze bedankt voor jullie geweldige gastvrijheid in een oase van rust. Fijn dat ik geweldige lessen heb mogen krijgen van Sietske waar ik echt iets aan heb!! Dank daarvoor. Heel veel succes in de toekomst met jullie mooie bedrijf.
  Willem Jan

  Mooi om te zien hoe liefde voor paarden, de omgeving en liefde voor klussen samenvallen. Dank,
  Jeroen

  25 mei 2012
  Beste Sietske, Edo en Marja,
  Wat een prachtige omgeving en een bijzondere ruimte. We vonden het erg leuk om te horen en te zien hoe dit allemaal op jullie pad is gekomen en de manier waarop alles tot nu toe tot stand is gekomen. Zoals al eerder gezegd: als we weer eens in de buurt komen maken we zeker weer gebruik van jullie gastvriendelijkheid, de heerlijke binnenplaats waar we hebben genoten van de rust en vanwaar we fijne uitstapjes hebben gemaakt.
  Succes met al jullie plannen voor de komende………….
  Stef en José uit Huizen

  15 mei 2012
  Beste Sietske, Edo en Marja,
  Ik moet zeggen dat ik hier goed tot rust ben gekomen en heb genoten van de paarden, de aandacht (van jullie hè) en het goede weer. Het was een super fijne ervaring en heb veel bijgeleerd. Zeker voor herhaling vatbaar! Dus: jullie zien me zeker terug! Jullie zijn een toffe bende!
  Kathie

  Zoals jullie zien heb ik mijn belofte gehouden :). Het was weer geweldig, bedankt voor alles en tot de volgende keer! Things to do in 2012: Ø gallop kunnen.
  Danijela

  30 oktober 2011
  Verwacht binnenkort maar een hoop Belgen over de vloer want ik ga reclame maken! Het was over de hele lijn een super vakantie en een geweldige ervaring die ik voor de rest van mijn leven zal meedragen met een big smile :). Bedankt!
  Danijela.

  25 september 2011
  Lekker laat in het jaar maar wel fijn om als enige gasten hier rond te waren! Dank voor de gastvrijheid en gezelligheid, de disco-ervaring, de hernieuwde kennismaking met het rijden en de warmte van de biljartzaal in de koude avonden!!
  Lucky nr. 38 🙂
  Jenneken en Liesbeth (op de camping met een tentje)

  11 september 2011
  Lieve Edo en Sietske, Marja en Carmen,
  Hartelijk dank voor de heerlijke dagen. Voor de gastvrije en gezellige dagen. De heerlijke maaltijden, en met Marja, het uitje naar Policka en Litomysl, genoten van het prachtige landschap, de paarden en alle gezelligheid.
  Heel veel succes en liefs van Kuin.

  Wat een fantastisch huis (paleis!!) mochten we bij jullie bezoeken. Ik kwam met Kuin mee, als nicht. Vergaap me aan wat jullie in 2 jaar al hebben bereikt! Héél hartelijk dank dat ik er bij mocht zijn. De gezellige gedeelde maaltijden met “kont” bij houtvuur zal ik me nog lang en blij herinneren.
  Lot

  28 augustus 2011
  Lieve Sietske, Marja en Edo
  Als ik mijn ogen dicht doe zie ik nog steeds zachte paardenoortjes. De vakantie heeft een weldadige uitwerking op ons gehad, vitamine P (paard) is een medicijn dat echt door jullie is uitgevonden. En V (verzorging en vriendelijkheid), S (smaak ) H (humor, hartelijkheid), nou ja, het hele alfabet.
  We hebben het alle 14 een ongelooflijke vakantie gevonden, best holiday ever, mailde Tim.
  We zijn nu net een week thuis en ik ben nog steeds niet in Paterswolde hoor! Nogmaals heel veel dank voor al jullie inspanning, zo knap dat jullie de gasten niet het gevoel geven dat je eigenlijk doodop bent. (Eigenschap van Rieteke, net zo!) En als je niet van paarden zou houden kom je als liefhebber terug denk ik, maar dit slaat niet op ons. Dat rollen in het zand van die grote dieren, dat slapen op de zij, heel bijzonder, ik herinner me dat alleen van de twee trekpaarden op de boerderij van vrienden van mijn grootouders in de Betuwe. Als het hooi op de kar was geprikt met de riek en alles netjes was thuisgebracht werden Vos en Bruin uitgespannen en dan deden ze dat ook, daarna mocht ik ze wat lekkers geven en dan gingen ze naar de wei. Wel heeeel erg lang geleden natuurlijk.
  Jullie zijn toch een prachtig driespan daar, de verhalen over het slapen van Marja in de puinhopen met een fles warm water, het is wat je noemt moed en fantasie, wij voelden ons heel tuttig want wij kunnen dat allemaal niet. Maar genieten kunnen we wel en dat hebben we uitvoerig gedaan. Wij verheugen ons dus erg op een volgende keer!
  Heel veel dank namens de hele familie, Giselle.


  Rodeo, getekend door Isobel

  22 augustus 2011
  Dear Edo and Sietske.
  It was a Lucky day when our dear friends Frits and Giselle suggested that our two families meet at Lidmiluv mlýn. We have had wonderful time riding, exploring, laughing and singing with old friends and new. The mill is a lovely place to stay, the riding is first class and there is so much to see and do. Thank you for a very happy time.
  Tim and Jeannie

  PS. Jeannie says that the conversion and restoration of the mill is so creative, a work of genius!

  Really the most wonderful horse country, Isobel and Daniel and I have really enjoyed our riding!! We miss Aïsha , Lucky and Frank already!! We will spread the word in England about this horse heaven!! It’s a promise. Hoping to come back soon and a big thank you to you both for looking after us so beautifully, you have a magical place!
  Lots of love, James and Daniel

  Thank you very much! We have all had a brilliant holiday, the riding especially has been great, we will all miss Aïsha, Lucky and Frank very much.
  Love, Isobel

  A perfect holiday, with a teenager boy holidays can be tricky but here there was everything! The most wonderful riding in stunning countryside on a beautiful “fat“ pony in my case, but she was my ideal ride, comfortable as an easy chair. Your mill is a stunning building and you three are such generous and warm hosts. We will be back with the British invasion. Thank you for a perfect holiday. Henny, Fergus and Martin.

  21 augustus 2011
  Lieve allemaal,
  Een prachtig mengsel van jeugdherinneringen (ik ken Edo al sinds zijn nulde!) en weerzien van de Burnett-clan (op mijn elfde was ik met hen op vakantie in Cornwall) + stralende blikken van Maya en Daniel op Lucky en Zuzka.
  De viool, gitaar + ukelele brachten muziek in de tent. Muziek die zelfs Edo leuk vond! De volgende keer nemen we voor hem een ‘leer jezelf gitaarspelen’ boek mee, daar zijn viool aan de wilgen hangt en daar ook schijnt te moeten blijven!
  Liefs en dank voor alles! Francisca


  12/7 – 16/8 Veel liefs + dikke kus, Sanne

  16 augustus 2011
  Helaas, de week is alweer voorbij…. Een fantastische week vol bijzonderheden. Naast dat ik enorm heb genoten van de omgeving, de paarden en de honden heb ik ook een hoop geleerd deze 7 dagen. Zo hoef je niet altijd om bevestiging te vragen om wat je doet, je te verontschuldigen om dingen die niet nodig zijn, jezelf gek te vinden…. (behalve dan bij een spelletje Triviant, hi, hi). Als je wilt kun je je dromen waarmaken, dat heb ik bij jullie gezien!!
  Sietske, Edo en Marja, jullie zijn echt drie bijzondere mensen, waar ik heel veel bewondering voor heb. Sietske, de passie en het geduld waarmee jij dingen aanpakt, de verzorging en het rijden met de paarden, de lessen, het koken en de liefde en de rust die je daarbij uitstraalt…
  En Edo, met je gevoel voor humor, je schattige stemmetjes wanneer je tegen de honden praat en de manier waarop je mij een paar keer goed hebt laten weten dat ik niet aldoor “naar de bekende weg” moet vragen. Thanks!
  Marja, toen je me de foto’s liet zien en me vertelde over hoe de oude watermolen eruit zag toen jullie het hier aantroffen, kreeg ik nog meer bewondering voor jullie hoe het nu allemaal al zo mooi is geworden! En dat je de eerste nachten hier in je eentje, samen met Dusty, hebt doorgebracht…wat knap vind ik dat!!
  En natuurlijk de les gisteren op Aïsha, helemaal top! Ik heb in één les van jou Sietske, zoveel geleerd! Kim, Kruimel en Dusty, jullie mogen niet vergeten worden, jullie brengen zoveel gezelligheid mee! Ook al ben ik hier maar een weekje geweest, ik zal ze, samen met de mooie kudde paarden, toch wel even missen…
  Via deze weg wil ik jullie nogmaals zeggen dat het hier prachtig, leerzaam en héél gezellig was!!
  Veel liefs, Olga

  15 augustus 2011
  Lidmiluv mlýn, wij konden dat niet makkelijk uitspreken. Liever zeggen we na een mooie wandeling dat we terugaan naar de oude watermolen. Tsjechisch is niet te doen. Marja helpt ons op weg: zmrzlina namelijk betekent ijs. Tsja, dat maakt alles weer makkelijker. Beste Edo en Sietske, we hebben het geweldig naar onze zin gehad, genoten van jullie gastvrijheid. De fijne familiekamer was helemaal naar onze zin. En wat hebben we genoten van de gezellige avondmaaltijden met mooie verhalen van Edo over de roemruchte geschiedenis van de molen.

  De paarden waren helemaal geweldig. Lisa en Bubla waren een fantastische match. Wat heb ik genoten van de buitenritten met m’n dochter. Ik denk niet dat ik dat snel ergens anders mee zal maken. Heel erg bedankt hiervoor.

  Ik zal de paarden en de honden erg missen. Nashledanou, Lars, Lisa, Coco, Michel

  14 augustus 2011
  Sietske, Edo, Marja, Sanne en al wie mee hielp aan een mooie vakantie, we vinden het hier echt heel gezellig. Voor ons was dit een zeer ontspannende vakantie (en dat zijn we niet gewoon!). Twee Belgen die op vakantie gaan tussen een groep Nederlanders. Dat blijkt, ondanks voorafgaande waarschuwingen van vrienden en familie, supergoed mee te vallen! 🙂
  Bedankt ook voor de leuke en goede paardrijlessen. Fien en Jorre.

  11 augustus 2011
  Sietske en Edo,
  Bedankt voor de heerlijke dagen! Prachtige locatie!
  Groetjes en tot ziens, Willemijn en Frank

  Het was super rijden op Mr. Black en de camping was ook leuk. Lauri Smit

  10 augustus 2011
  Lieve Edo en Sietske en Marja en Sanne,
  Ik heb natuurlijk al héél veel fantastische verhalen gehoord van Milène en m’n ouders, en ik kan jullie vertellen dat het hier ECHT fantastisch is! Het is hier onwijs gezellig met jullie als superlieve en gastvrije mensen, de honden en natuurlijk de mooie paarden! Het eten was HEERLIJK en de les/buitenrit heel leuk. Ben blij dat ik hier bij jullie weer voor de eerste keer na 5 jaar op een paard mocht 🙂 Dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik hier kom, tot die tijd wens ik jullie héél veel succes!! Nogmaals bedankt voor deze gezellige drie daagjes! Liefs Karen.

  9 augustus 2011
  Lieve Edo, Sietske, Marja, Sanne, Hondjes en Paardjes,
  Dit was de snelste vakantie ooit! Het waren dan wel bijna 3 weekjes maar ik heb het zó naar mijn zin gehad, dat het heel snel weer voorbij was 🙁  We hebben veel paardgereden, zelfs nog een gezinsbuitenrit gedaan! En we zijn met Tabor, Liselot, Sietske en Sanne naar de disco geweest! Dat was superleuk! Hopenlijk gaan we volgend jaar weer hier heen, anders kom ik wel alleen 🙂 x Zoë

  Bedankt weer voor jullie gastvrijheid! xxx René, Yvon en Tabor

  9 augustus 2011
  Lieve Edo, Sietske, Marja en Sanne,
  Na een zenuwslopende Kruimel-ontsnapping met goede afloop mag ik dan eindelijk iets in jullie gastenboek schrijven. Er is een tijd van komen en van gaan. Helaas moeten we jullie nu verlaten. Dit verblijf met zoveel mensen heeft alles overtroffen. Als trotse ouders is het heerlijk om te zien hoe jullie dat allemaal aanpakken en toch de rust bewaren. De sociale koffieuurtjes boven bij de paarden zijn uniek. Landschap, mens, paard, ree en alle andere dieren maken zo’n tevreden indruk dat het geen wonder is dat Josef steeds zijn gasten hier mee naar toe neemt. We zijn jullie zeer dankbaar voor alles!!! Een grote zoen, Rieteke

  Uiteraard sluit ik mij in alle opzichten bij Rieteke’s epistel aan! Vanmorgen: 8 van de 12 paarden lagen als toonbeeld van ontspannen rust! Dat is symbolisch voor jullie opvatting over paarden houden. Veel ontzag! Dick.

  8 augustus 2011
  Lieve Edo & Sietske, en Marja,
  We waren hier de eerste week van augustus 2011, met de héle Heuff-en familie (+ aanhang + bijvangst). Het was een INVASIE denk ik voor jullie in dit anders toch rustige oord. Rennende kinderen, honden, gesprekken, vuur stoken, paardrijlessen, véél koffie-thee-lunches-eten, we werden door jullie en Rieteke en Dick ontzettend vertroeteld! Het werd niet alleen door mij, maar door iedereen ontzéttend gewaardeerd dat we hier mochten zijn. Ik heb een mini-paardenopleiding gehad van Sietske en Sanne. Het was SUPER en ik ben dan ook echt verslaafd geraakt aan het rijden en omtutten met de paarden! Zal het missen. De bosritten waren zo mooi! Ik kom HEEL GRAAG eens terug. Dank, dank, ook Rieteke en Dick, voor álles. Roos

  Ook mij was het een waar genoegen hier te mogen vertoeven. Wat een prachtig oord en wat hebben jullie daar iets moois van gemaakt. Er was spel, humor, goede gesprekken, heerlijk gegeten, wat wil deze mens nog meer. De volgende keer zal ik hier ook een paard bestijgen. Dank Sietske, Edo, Marja, Rieteke en Dick, Paul en Tineke. Helemaal super. Radboud.

  Lieve Edo en Sietske, het was een prima week, ik sluit mij dan ook helemaal aan bij de vorige schrijvers. Via Rieteke’s verhalen en mooie foto’s waren mijn verwachtingen hoog gespannen, maar jullie hebben er voor gezorgd dat die ruimschoots overtroffen werden. Wat heel erg leuk dat de paarden het hier zo goed hebben, in de kudde, met de lange teugel etc. En de buitenritten waren heerlijk en heel erg mooi. Heel paardrijdend Nederland zou dit moeten meemaken! Verder vond ik het erg leuk om de hele familie zo mee te maken, ook degenen die wij anders minder zien. Ik heb genoten van alle kinderen op de binnenplaats, bij de beek etc.  Rieteke, heel goed idee van je, dank, dank, dank, ook Dick. Veel liefs, Tineke, namens Paul, Ward, Fenneke, Kick, Teus, Michiel, Jung Nam, Naomi, Isabel.

  1 augustus 2011
  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Ik vind het hier leuk en de paarden zijn ook lief. De lessen zijn geweldig, we zitten in een mooie omgeving en ik vind het in Tsjechië heel leuk! Liefs, Juliette.

  Het is hier heel luek. En de paarden zijn heel lief. Ik maak hier heelen lueken buiten riten en het is hier heel luek ook in de bosen is het heel luek. Wij komen volgend jaar ook weer en ik lir hier heel veel alles dat ik hier lir is heel luek. Lievs, Frederique.

  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Heel erg bedankt voor de drie weken vol lol, pret en plezier. Ik heb heel veel geleerd op Adina, op Aïsha en op Black. De buitenritten waren geweldig. We komen volgend jaar zeker terug. Het was heel gezellig met z’n allen naar de paarden ’s ochtends en bij het eten ’s avonds. Veel plezier en veel geluk en tot VOLGEND JAAR!! Groetjes, Anne Sofie 🙂

  Lieve Edo, Sietske en Marja,
  Die drie weken waren veel te snel om. Wat hebben wij genoten! Van jullie mooie plek, de geweldige lessen van Sietske (niets was te veel: dressuur, springen, buitenrijden, logeren, hoeven bekappen), samen eten aan de lange tafel in wisselende gezelschappen. We gaan uitgerust en vol inspiratie terug naar huis, het avontuur met ons eigen paard tegemoet. We hadden ons geen betere voorbereiding kunnen wensen. Fijne tijd met jullie familie komende week en succes met alle klussen komende winter! Tot volgende zomer!
  Wim en Chantal

  23 juli 2011
  Lieve mensen,
  Wat hebben we genoten! Het “paardenvirus” is bij ons hele gezin ‘aangewakkerd’. Wat een:
  – fijne lessen
  – mooie omgeving
  – goede instructie
  – heerlijk gegeten + lekkere koffie 🙂
  – super uitgerust; fijn hotel
  Kortom dit is geen afscheid maar een “tot ziens”. Wellicht tot volgend jaar!
  Veel liefs van ons allemaal, Merel, Dana, Axel, Dorien

  21 juli 2011
  Voor een reactie van één van onze gasten te paard, klik hier

  20 juli 2011
  Hoi Sietske, Edo en natuurlijk Sanne,
  jullie hebben een geweldig hotel en camping. Maar natuurlijk de paarden die zijn super. Ik ree eerst op Adina maar daarna toch op Aïsha, die is echt super. Adina ook hoor, maar Aïsha vindt ik net iets beter rijden die past gewoon bij mij. De rest van de paarden en pony’s zijn ook geweldig hoor. Ja, maar morgen gaan we weer ergens anders heen.
  Groetjes, Lieke, Karin, René en de hond Amber. En we komen nog eens terug.
  Veel liefs, Lieke en de rest xxx

  16 juli 2011
  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Ik von het gezeleghier op de manesje Noblesa was egt mijn paard het was egt gezeleg hier op het verkatiehuisje. Lievste van Ilja, Lútsen, Ymke, Jelmer.  Ik kom trug (Ymke, 6 jaar).

   

  16 juli 2011
  Lieve Sietske, Edo en natuurlijk Marja!
  Wat een heerlijke verrassing, jullie geweldige molen! Voor ons was het een ‘wereld’ plek. Rob wil hier ook wel komen wonen. We hebben echt rondgekeken naar woningen en gefantaseerd hoe het is hier te leven.  Voor ons geen paardengedoe. Wij zijn echte wandelaars en zijn hier helemaal aan onze trekken gekomen. Edo heeft een uitdraai gemaakt van deze omgeving waarop alle wandel- en fietsroutes staan aangegeven. Elke dag hebben we fantastisch mooie wandelingen gemaakt. Lange van 16 km. maar ook kortere. Vooral de routes die lopen door het open veld met eindeloze uitzichten vinden wij de moeite waard. Het is soms even klimmen, maar als je boven bent en om je heen kijkt, valt de moeheid van je af, zo mooi zijn de vergezichten. Vaak is er een cafeetje waar we aanleggen voor een groot bier (zonder alcohol).
  En wat waren ook de avonden hier gezellig als we met elkaar aten! Wat drank en goed eten al niet teweegbrengt. Wat hebben we veel gelachen en wat was het gezelschap aangenaam. We spraken over ’thuis’ en over ‘naar huis gaan’ als we het over jullie hotel hadden. Dat zegt wel wat.
  Bedankt voor jullie gastvrijheid! We hebben er weer veel goede herinneringen bij. We komen zeker terug in dit wandelparadijs!
  Liefs, Alexandra, Almere.

   

  16 juli 2011
  Hoi Sietske, Edo en Marja,
  Toen ik jullie belde nam Marja op en ze hoorde dat ik nog twijfelde om hierheen te gaan. Ze zei: “Doe maar, je krijgt er geen spijt van.” Nou dat klopte precies! We hebben er geen spijt van gekregen en een heerlijke tijd gehad.
  Fijne “table d’hôtes” en leuke gesprekken met de andere gasten aan het vuur ’s avonds. Fantastische wandelingen gemaakt, kortom, alles was goed. We zullen deze vakantie niet vergeten! Liefs, Rob

   

  14 juli 2011
  Lieve Edo en Sietske,
  Het is moeilijk voor mij om weg te gaan. Het was ook erg leuk, vooral op Luky. Het eten was lekker, paardrijden was leuk en alleen maar gezellig! Dus helemaal geen minpunt. Heel erg bedankt voor de geweldige tijd! We komen zeker terug! Heel veel liefs, Miriam xxx

   

  30 juni 2011
  Lieve Edo, Sietske, Marja en Dirk,
  Heel erg bedankt voor al jullie goed zorgen en gezelligheid. Ik was hier in mijn eentje op vakantie, maar door jullie gastvrijheid voelde het als een ‘familie’.
  Ik heb heerlijk paard gereden door de prachtige omgeving en veel geleerd van de lessen van Sietske.
  Hopelijk tot ziens, Eliza

   

  12 mei 2011
  Ontzettend bedankt voor de warme ontvangst en al jullie goede zorgen tijdens ons verblijf! We hebben genoten van de rust, de stilte en de schitterende omgeving. Mooie tochtjes gemaakt (de grotten, Bouzov, Litomysl) en natuurlijk onze vele bezoeken aan de zwembaden. Nogmaals bedankt voor alles, niet te vergeten de tips voor de fijne restaurantjes!
  Veel succes nog en een fijne toekomst samen! Willem en Merijn

  Ik ben nog niet helemaal wakker maar wil jullie ook bedanken voor de heerlijke ontbijtjes, tips, warmte en gezelligheid! Het voelde echt als thuis….
  Veel succes nog met de verbouwing en het zomerseizoen!
  Groetjes, Nicole

   

  1 mei 2011
  Hallo Sietske, Edo en Marja. Dit jaar was het weer een leuke vakantie en ik heb heel vaak paardgereden. En een buitenrit gemaakt, het was SUPER leuk!!!
  En tot volgend jaar,
  groetjes Ella en Huub (8 en 6 jr.)

  Wat kan ik hier nog aan toevoegen?
  groetjes en liefs, Ynte & Annemarie

   

  5 januari 2011

   

  23 augustus 2010
  Ik heb genoten van de prachtige omgeving. Jullie hebben geweldig mooie en lieve paarden waarmee we een aantal schitterende buitenritten hebben gemaakt. Ik voelde me meteen thuis en vond het ook erg gezellig. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
  Heel erg bedankt voor de gastvrijheid en de mooie dagen!
  Liefs, Laura

  23 augustus 2010
  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Helaas is het nu tijd om afscheid te nemen van deze geweldige plek, de paarden, de honden en natuurlijk van jullie! Vanaf de eerste dag dat ik hier was (5 weken geleden) voelde ik mij hier heel erg thuis. Alles ging heel erg vanzelf en het voelde alsof ik jullie al veel langer kende. Super fijn! Ik heb alles hier vooral als heel erg leuk en positief ervaren.
  Door de sfeer hier had ik eigenlijk al snel een gevoel van ik hoef geen dagje weg (naar bv. Litomysl) terwijl ik dat normaal gesproken wel snel heb. Van de buitenritten en de omgang met de paarden heb ik zo ontzettend genoten…. en ook erg veel van Sietske geleerd! Daarna gezellig boodschappen doen (normaal een rotklus, hier ineens leuk) en koken met behulp van Jamie (à la Sietske) dan trokken we meer dan eens een lekkere fles wijn open, of 2…..en natuurlijk de champagne niet te vergeten!
  Tsja, al met al een toptijd dus!! Tegen jullie wil ik zeggen jullie zijn alle drie hele lieverds en ik hoop dat jullie komend jaar lekker verder kunnen klussen. Tot volgend jaar!
  Liefs, Sanne

  22 augustus 2010
  Lieve Sietske, Edo en Marja,
  Jullie, deze plek en de paarden staan in onze vakantie top 5. We hebben een heerlijke tijd gehad en ontzettend veel geleerd van Sietske en Sanne. De basis van onze paardrij-carrière is gelegd. Vooraf nog gedacht, 4 uur per dag les is gekkenwerk maar deze “gekken” hebben het nagenoeg volgehouden en het ook nog eens superleuk gehad. Heerlijk gegeten, gezellig gekletst, kortom een topvakantie! Allen bedankt, voor jullie allemaal een knuffel en….. Tot volgend jaar!!!
  Liefs, Richard en Carmen

  17 augustus 2010
  Edo & Sietske,
  Wij hebben samen genoten van de prachtige plek en omgeving hier in Sádek! Jullie hotel (lees:het gebouw) is werkelijk een plaatje, lekker ontbijt ’s ochtends en heerlijk rustig slapen. Bij de volgende tentamens komt Michelle weer hier studeren!
  Groetjes, Dave en Michelle

  12 augustus 2010
  Beste Sietske, Edo, Marja en Sanne,
  We hebben een heerlijke tijd gehad hier op de camping en zeker ook daarna in het hotel. Dank voor de heerlijke buitenrit! Prachtige omgeving. Lola gaat “the pack” vast en zeker missen :).
  Groetjes, Jolanda, Jeroen en Lola uit Amsterdam

  10 augustus 2010
  Tekeningen gekregen van Kaya en Nine

   

  7 augustus 2010
  Beste Sietske, Edo en Marja,
  De omgeving is hier ontzettend mooi en jullie hebben een geweldig project. Als vrijwilligers was het een hele ervaring en we zijn blij jullie te hebben mogen helpen. Heel veel succes met het bedrijf en de paarden. Het ga jullie goed!
  Groeten, Charles en Jorinde

  5 augustus 2010
  Hallo Edo, Sietske, Marja, Sanne, Charles en Jorinde,
  Onze geplande vakantie van 7 dagen werden er uiteindelijk 10. wat een mooie omgeving, wat een fijn hotel en super binnenplaats. Wij hebben genoten van de ongedwongen en gezellige sfeer en vonden het héél leuk en bijzonder om met de hele familie paard te rijden. Sietske en Sanne en uiteraard de paarden bedankt hier voor!
  Verder wensen wij Edo, Sietske en Marja hier nog een hele mooie toekomst toe en wie weet komen we volgend jaar weer!
  Liefs, Ynte, Annemarie, Ella en Huub

  5 augustus 2010
  Ik vond het heel gezellig en Luky was heel lief!
  Ella

  4 augustus 2010
  Beste mensen,
  Hartelijk dank voor jullie gastvrijheid! We weten nu een prima camping voor een volgend bezoek aan dit mooie land. We hebben genoten van de rust, de natuur en de unieke plek. Veel succes met alles, we wensen jullie een prima toekomst met de paarden, het pension en de camping.
  Ron en Jacqueline uit Hilversum


  Aquarel Jacqueline Boerebach

   

  2 augustus 2010
  Hallo iedereen! Wij vonden het hier echt super. Het is hier prachtig, ik zelf heb 4 keer een superleuke buitenrit gemaakt, je kunt poolen en TV kijken, iedereen hier spreekt Nederlands én iedereen is heel aardig, de honden zijn heel leuk, we hebben elke dag vuur gemaakt en noem maar op. We hopen dat jullie dit nog heel lang blijven doen en hopelijk komen we nog eens terug. Het was echt SUPER!
  Groetjes Micky

  2 augustus 2010
  Lieve Sietske, Edo, Marja, Sanne en de vrijwilligers,
  Heel erg hartelijk bedankt voor de fijne tijd die we hier hadden. Het is echt een super plek en we hebben genoten van de omgeving, de paarden, de honden en vooral van jullie hartelijke gastvrijheid.
  Veel liefs en hopelijk tot ziens! En veel succes met jullie prachtige huis, hotel en camping.
  Erna, Aike en Mats

  28 juli 2010
  Hallo beste mensen,
  Even een berichtje dat we het toch weer voor mekaar hebben, we zijn heelhuids aangekomen op ons eilandje. Het was zo leuk bij jullie en zo vanzelfsprekend alsof we bij vrienden hebben gelogeerd. Ik hoop dat al jullie andere gasten datzelfde zullen ervaren. Veel groeten, mede namens vrouw en dochter,
  André

  26 juli 2010
  Lieve Edo, Sietske en familie,
  Ik vond het heel leuk hier en ik vind het echt jammer om hier weg te gaan. Ik vind het een heel leuk en gezellig hotel, met gezellige mensen en honden. Ook was het paardrijden heel leuk en ik heb echt veel van Sietske en Sanne geleerd. En de biljarttafel was ook een goede koop!
  Nou ik wens jullie nog héél veel fijne en gezellige jaren toe, en dat Kruimel niet meer wegloopt. Want nu wij er niet meer zijn zal het wel wat moeilijker zijn hem te pakken te krijgen! Maar goed, tot ziens maar weer!
  Meis (+ familie!)

  25 juli 2010
  Goede morgen,
  Het was heel leuk om jullie mooie plek te zien en wensen jullie toe dat het ook allemaal vol komt in de zomermaanden, jullie zijn enthousiast genoeg denk ik.
  Als het zo uitkomt zullen we jullie aanbevelen voor de camping en pension. Het ziet er goed uit en het gebouw is apart. De omgeving is ook erg mooi.
  Hartelijke groeten, Janny

  11 mei 2010
  Hallo Edo en Sietske,
  We hebben weer mooie dagen bij jullie gehad. Eens kijken of wij jullie kunnen aanbevelen bij kennissen op onze manege.
  Succes!
  Groeten, Arno

  2 september 2009
  In een prachtige omgeving paardrijden, wat wil je nog méér! Dat is vakantie. Onze Sophie heeft genoten op Lucky. Onder de bezielende leiding van Sietske heeft Sophie nog de fijne kneepjes van het paardrijden gekregen.
  Heel veel succes met jullie droom,
  Rob, Jolanda, Sophie xxx