Route

Lidmiluv mlýn
Sádek 16
57201 Sádek u Policky
Tsjechië

Auto
Wanneer u met de auto komt dan bent u verplicht een snelwegvignet te kopen (of u moet alleen binnenweggetjes nemen). Dit kan bij elk benzinestation of direct bij de grensovergang maar vanaf begin 2021 kan het ook online (hier); dat is een stuk makkelijker en u kunt het al in Nederland doen. U kunt kiezen uit een vignet voor 10 dagen (ca. 12 euro) of 30 dagen (ca. 17 euro).

Lidmiluv mlýn is met de auto in ongeveer 9 uur te bereiken vanaf de Nederlandse grens. Let er op dat u Sádek bij Policka of Svitavy (provincie Pardubice) kiest met de routeplanner, er zijn nl. meerdere dorpen in Tsjechië die Sádek heten. Verder is het handig om ook het huisnummer (Sádek 16) in te voeren, dan komt u bij ons voor de deur uit en niet bij het stationnetje een eind verderop.

De GPS-coördinaten zijn: 49° 41′ 34’’ N en 16° 13′ 33” O, of in decimale notatie: 49.69270, 16.22582.

Vanaf Praag zijn er twee mogelijkheden; de snelweg naar Brno en bij Humpolec naar het noordoosten of de snelweg naar Hradec Králové en dan via Pardubice naar het zuidoosten.

Gebruikt u een kaart dan neemt u van Policka de weg naar Sádek, dat een paar km. ten zuid-westen van Policka ligt. U komt eerst door het dorpje Kamenec en dan slaat u op de T-splitsing direct na het bordje ‘Sádek’ links af. U vind onze molen vervolgens na ongeveer 1,5 km. aan de linkerhand.

Goed om te weten: de huisnummers in Tsjechië zijn niet op volgorde. Huizen worden hier namelijk genummerd naar ouderdom, het oudste huis in het dorp is dus nr. 1, het één na oudste huis nr. 2 enz.

Vliegtuig
Er zijn tegenwoordig meerdere goedkope vluchten naar Praag vanuit Amsterdam (Easyjet, KLM) of Eindhoven (Ryanair, Transavia). Vanaf het vliegveld in Praag gaat er elke 20 minuten een shuttlebus naar het hoofdstation. Vervolgens gaat er een trein naar Policka (enkele reis ca. 10 euro) waar wij u in overleg kunnen ophalen.

Trein
Er rijden verschillende dag- en nachttreinen vanuit Nederland naar het hoofdstation in Praag. Vervolgens gaat er een trein naar Policka waar wij u in overleg kunnen ophalen.


Tsjechië ligt minder ver van Nederland dan veel mensen denken.